Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μπαράζ εξαγορών από την Booking: Νέο deal με την ETraveli έναντι 1,6 δισ. δολαρίων

Mετά τη συμφωνία με τη Getaroom η εταιρεία πίσω από την πασίγνωστη πλατφόρμα, ενισχύει τo portfolio της ενόψει του 2022, προχωρώντας στην εξαγορά του σουηδικού ομίλου.

Καθώς η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία βρίσκει σταδιακά και πάλι τα βήματά της μετά τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας, οι μεγάλοι «παίκτες» του κλάδου ανασυντάσσονται προχωρώντας σε νέες συμφωνίες. Στο πλαίσιο αυτό, η Booking Holdings, η εταιρεία πίσω από την πασίγνωστη πλατφόρμα, ενισχύει τo portfolio της ενόψει του 2022, προχωρώντας στην εξαγορά του σουηδικού ομίλου Etraveli Group. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλου μεγέθους, επιχειρηματική κίνηση της εταιρείας σε διάστημα δύο εβδομάδων, μετά την εξαγορά της Getaroom, έναντι 1,6 δισ. δολαρίων.

Η συνεργασία της Booking Holdings με την ETraveli ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019, με φόντο την τότε εκκολαπτόμενη υπηρεσία αεροπορικών κρατήσεων. Το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων μέσω της πλατφόρμας της Booking υπερδιπλασιάστηκαν (+131%) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Booking Holdings, Glenn Fogel, οι υψηλοί αναπτυξιακοί ρυθμοί της εταιρείας οφείλονται μεταξύ άλλων, στην υπηρεσία κράτησης εισιτηρίων και στη συνεργασία με την Etraveli, γεγονός που οδήγησε τον τουριστικό κολοσσό στην εξαγορά του σουηδικού ομίλου, στον οποίο ανήκουν εταιρείες όπως η Gotogate, η Flygresor η Seat24, η Tripstack και άλλες. Όπως αναφέρεται στην τελευταία έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων, η Booking παρουσίασε έσοδα ύψους 4,7 δισ. δολαρίων, οριακά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της προ-covid εποχής.

«Καθώς αίρονται οι περιορισμοί στα αεροπορικά ταξίδια και η τουριστική βιομηχανία ανακάμπτει από τον αντίκτυπο της πανδημίας, ενισχύουμε την υπάρχουσα σχέση μας με την Etraveli Group με στόχο να καταστήσουμε τις online κρατήσεις ευκολότερες και πιο άμεσες για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας», δήλωσε με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας ο διευθύνων σύμβουλος της Booking. Όσον αφορά το σουηδικό όμιλο, αναμένεται να διατηρήσει αυτούσιο το brand του, με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό και διοίκηση.

Ισχυρή παρουσία και στην Ελλάδα

Η Etraveli δραστηριοποιείται επίσης με επιτυχία και σε 75 αγορές του εξωτερικού, με γραφεία σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ο σουηδικός όμιλος διαθέτει ομάδα και στην Ελλάδα, ενώ στην Αθήνα βρίσκεται το μοναδικό ευρωπαϊκό ΗQ του ομίλου εκτός Σουηδίας. Η Etraveli Group εισήλθε στην ελληνική αγορά το Νοέμβριο του 2017, μετά την εξαγορά της e-Travel, του πρώην ηγέτη της αγοράς έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων. Πίσω από την εξαγορά της e-Travel από τον σουηδικό όμιλο, ήταν η πάντα δραστήρια στην Ελλάδα, CVC Capital Partners. Η ελληνική ομάδα της Etraveli έχει αναπτύξει ένα σημαντικό δίκτυο επαφών με εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Deree, ενώ συμμετέχει και σε event με μεγάλο αντίκτυπο όπως ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις