StartUpper

Green Panda: Δυναμικό «μπάσιμο» στην αγορά της Κύπρου

Σε στρατηγική συνεργασία με την iStorm Κύπρου, προχωρά η πετυχημένη recommerce Startup, ενισχύοντας τις δράσεις της στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Δυναμικό «μπάσιμο» στην κυπριακή αγορά ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Green Panda, συνεχίζοντας τις επιχειρηματικές κινήσεις εν μέσω μιας χρονιάς αποδεδειγμένα δύσκολης για όλες τις νέες επιχειρήσεις. Η πρώτη ελληνική recommerce Startup, προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με την iStorm Κύπρου αναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό και υποστήριξη του προγράμματος “Trade & Upgrade” για τα καταστήματα της εταιρείας σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα.

Μέσω του εν λόγω προγράμματος, το οποίο είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά από τον περασμένο Ιούλιο, οι δύο εταιρείες προσφέρουν στους σύγχρονους καταναλωτές σε Ελλάδα και Κύπρο ακόμη περισσότερες εύκολες και ασφαλείς λύσεις επιστροφής ενός iPhone και άμεσης επιβράβευσης. Μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτει η Green Panda, η οποία έχει ως επίκεντρο την κυκλική οικονομία, δημιουργεί και σχεδιάζει trade-in προγράμματα για την επιστροφή smartphones, βοηθάει στην επέκταση του κύκλου ζωής των κινητών τηλεφώνων που έχουν ακόμα περιθώριο λειτουργίας και συμβάλλει έμπρακτα στη μείωση της παγκόσμιας ρύπανσης από ηλεκτρονικά απορρίμματα (e-waste).

Αξίζει να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες η νεοφυής επιχείρηση έχει προχωρήσει σε σειρά συνεργασιών με μεγάλους εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρείν. Ειδικότερα, με στόχο την μείωση των ηλεκτρονικών απορριμάτων, η Green Panda προχώρησε σε σύμπραξη με την WIND για την επισκευή, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών με στόχο την παραγωγή καινούργιων συσκευών. Από την πλευρά της η WIND προσφέρει τη δυνατότητα στους καταναλωτές που θα χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο ανακύκλωσης της Green Panda να πάρουν τη δεδομένη χρονική στιγμή, έξτρα έκπτωση 100 ευρώ, με μια νέα σύνδεση WIND (κινητής ή σταθερής).

Αξίζει να αναφερθεί ότι για κάθε ανακυκλωμένο smartphone εξασφαλίζεται μείωση 60 κιλών CO2. Επίσης εξοικονομούνται 50 γρ. σιλικόνης, 20 γρ. αλουμίνιου, 15 γρ. χαλκού, 10 γρ. πλαστικού και 10 γρ. βαρέων μετάλλων που απαιτούνται για την παραγωγή κάθε νέας συσκευής.

Παράλληλα η Green Panda εγκαινίασε σε συνεργασία με την Πλαίσιο Computers το πρόγραμμα «Γεια.Με Γεια.». Η καινοτόμα υπηρεσία που ανέπτυξαν από κοινού οι δύο πλευρές δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να δώσει το παλιό του smartphone, αποκομίζοντας την τρέχουσα χρονική περίοδο όφελος έως 950 ευρώ για την αγορά νέας συσκευής.

Εξειδικευμένοι συνεργάτες του τμήματος τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας αξιολογούν στο κατάστημα άμεσα τη συσκευή του καταναλωτή και τον ενημερώνουν για την αξία του. Το όφελος που θα εξασφαλίσει κανείς επιστρέφοντας το παλιό του smartphone για την αγορά του νέου, καθορίζεται από συγκεκριμένα κριτήρια, όπως το μοντέλο και η τρέχουσα κατάστασή του, και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 950 ευρώ για τα πιο πρόσφατα μοντέλα. Μάλιστα, η ανταλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και αν η παλιά συσκευή δεν είναι πλήρως λειτουργική. Στη συνέχεια, ο πελάτης μπορεί να εξαργυρώσει άμεσα τη δωροεπιταγή που θα λάβει, επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη γκάμα smartphones των πιο γνωστών brands, ενώ εναλλακτικά, προσφέρεται η δυνατότητα αγοράς αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας ή έξυπνων ρολογιών.

Φυσικά, ως νεοφυής επιχείρηση η Green Panda δε θα μπορούσε παρά να συνεργαστεί και με άλλους εκπροσώπους του ελληνικού οικοσυστήματος. Η «πράσινη» startup σε συνεργασία με την Viva Wallet δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα ανέπαφης συναλλαγής και είσπραξης του ποσού πώλησης του smartphone. Πρόκειται για μια καινοτόμα, άμεση και ασφαλή τεχνολογική λύση, η οποία μέσω ασύρματης αναγνώρισης της κάρτας, επιτρέπει την ανέπαφη συναλλαγή με τους χρήστες για την πίστωση του χρηματικού ποσού στο λογαριασμό τους, μετά την πώληση ενός smartphone σε κάθε Green Panda ATM. Αξίζει να σημειωθεί πως η ασύρματη τεχνολογία NFC την οποία χρησιμοποιεί η Green Panda αναπτύσσεται για πρώτη φορά σε ATMs τέτοιου είδους πανευρωπαϊκά επιτρέποντας την άμεση κατάθεση του χρηματικού ποσού στο λογαριασμό του χρήστη με ταχύτητα, ασφάλεια και ευκολία.

Διαβάστε επίσης

Green Panda: Η πώληση των smartphones δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις