Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ολοκληρώθηκε το Insights Conference 2015

Μετά από ένα διήμερο γεμάτο συζητήσεις, ομιλίες, δικτύωση και ανταλλαγή ιδεών, το INSIGHTS CONFERENCE ολοκληρώθηκε για το 2015.

Στις εναρκτήριες ομιλίες, ο Cristiano Betta της Braintree, θυγατρικής εταιρείας της PayPal, μύησε το κοινό στα θέματα των online πληρωμών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου. Στη συνέχεια, ο Jack Smith ένας από τους πιο νεαρούς ομιλητές μίλησε για τα βήματα και τις θυσίες που χρειάζονται για να μαζευτεί η αναγκαία χρηματοδότηση που θα βοηθήσει στην πορεία της επιχείρησης. Τις πρωινές ομιλίες συμπλήρωσε ο Αλέξης Λοϊζου από το Streethub οποίος έδωσε τα «insights» του για το πως η καινοτομία αλλάζει τις τοπικές αγορές και συγκεκριμένα πως το Streethub εισχώρησε στην τοπική αγορά του Λονδίνου.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες επέλεξαν μεταξύ των τριών θεματικών πυλώνων για να παρακολουθήσουν. Στο Industry Disruption ο Yosi Glick από το Ισραήλ και ο Stephen Leguillon από τη Γαλλία άνοιξαν τα workshops με την αναγκαιότητα των semantics αλλά και το πως κάποιος αλλάζει τη βιομηχανία της εστίασης με απλές ιδέες. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβε ο Matt Isherwood με ένα σεμινάριο στο πως τεστάρεις μία ιδέα, και ο Cristiano Betta ο οποίος συνέχισε την πρωινή του εναρκτήρια ομιλία με ένα εις βάθος workshop για το Braintree. Τον πυλώνα συμπλήρωσε το απόγευμα ο Jack Lang, ο ιδρυτής του Raspberry Pi Foundation ο οποίος κατενθουσίασε το τεχνολογικό κοινό.

Στον κόσμο των startups η μέρα υπήρξε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Τα πάνελ ξεκίνησαν με τον Αλέξη Λοϊζου ο οποίος έδωσε συνέχεια στην πρωινή του ομιλία μαζί με τον Χρύσανθο Χρυσάνθου της Notion Capital σε θέματα χρηματοδότησης. Στη συνέχεια ο Πάρης Θωμά από την Open Box Communications παρουσίασε στο κοινό το business model canvas ενώ ο Danny King έδωσε στο κοινό τα πολύτιμα insights για το πως μεγαλώνεις μία επιχείρηση από δύο άτομα, σε δεκαπέντε. Ο Γιάννης Γαβριηλίδης ενθουσίασε τους συμμετέχοντες με μία ομιλία για το πως μοιράζεσαι τις ιδέες σου με τους ανθρώπους που θα ήθελες να συνεργαστείς και πως διαμοιράζεις ρόλους στην ομάδα. Ο πυλώνας συμπληρώθηκε από το πάνελ στο design με τον Alex Cican, Denis Constantinou και Ελένη Πολυδώρου.

Το κοινό όμως δεν έμεινε αδιάφορο στα θέματα των επιχειρηματικών οικοσυστημάτων. Η Paola Cuneo άνοιξε τις συζητήσεις με τις διαφορές των accelerators και των incubators ενώ στη συνέχεια η Alice Bentinck έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τη δουλειά του Enterpreneur First. Η συνέχεια με το Κώστα Μαυρουλάκη και το Matt Smith στο πως χτίζεις ένα κοινωνικό κίνημα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενώ το τελευταίο πάνελ για το πως μπορεί ένα startup να διεθνοποιηθεί έκλεισε μία πολύ παραγωγική μέρα.

Οι ομιλίες της Κυριακής ξεκίνησαν από το πρωί και ήταν ακόμα πιο εξειδικευμένες σε θέματα όπως big data and analytics, building the cloud, networking on steroids και πολλές άλλες που κράτησαν τους συμμετέχοντες ενθουσιασμένους μέχρι το απόγευμα. Η ομάδα του Covve, o Peter Nixey, ο Μαρίνος Κλεάνθους της IP Cyprus, ο Αλέξης του Proto.io και ο Γιώργος Γάτος του Incredible έδωσαν τα πολύτιμα τους «insights» ο καθένας στον τομέα του με workshop και ομιλίες.

Η «τελετή λήξης» του INSIGHTS CONFERENCE κράτησε μία έκπληξη για τους συμμετέχοντες πέραν των εκπληκτικών ομιλητών που θα έκαναν τις τελικές ομιλίες. Την ανακοίνωση της δημιουργίας των CEL – members ούτως ώστε το Κυπριακό Επιχειρηματικό ταλέντο να είναι ενωμένο όπου και να βρίσκεται.

Οι τρεις τελευταίοι ομιλητές απογείωσαν το κοινό. Ο Jamie Dos Anjos με την ομιλία στο Big Data and Sports, ο Gaston Chee στο πως η αποτυχία σε διαμορφώνει και ενδυναμώνει και τελευταίος ο Gunter Paoli σε θέματα καινοτομίας και βιωσιμότητας στην πιο εκπληκτική ομιλία του συνεδρίου που ξεσήκωσε το κοινό το οποίο καλωσόρισε τις ιδέες του ομιλητή με ενθουσιώδης επευφημίες.

Το ραντεβού του INSIGHTS CONFERENCE ανανεώνεται για τις 14 – 15 Μαϊου του 2016. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες δράσεις του Cypriot Enterprise Link μέσω του projectcel.com και insightscon.com.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις