Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Pinterest εξαγόρασε την κυπριακή εφαρμογή βίντεο Vochi

Μέσω του Vochi παρέχονται άπειρα real-world εφέ που υποστηρίζονται από Al τεχνολογία.

Το Pinterest έκλεισε μια συμφωνία για την εξαγορά της εφαρμογής δημιουργίας και επεξεργασίας βίντεο Vochi. Στόχος της είναι να δώσει στους δημιουργούς περισσότερα εργαλεία για την ανάπτυξη ποιοτικού περιεχομένου. Το Pinterest ιδρύθηκε στη Silicon Valley το 2009 από τον σημερινό CEO Ben Silbermann, τον Evan Sharp και τον Paul Sciarra.  

Η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης του Pinterest να βοηθήσει τους δημιουργούς στην ανάπτυξη περιεχομένου εμπνέοντας τους χρήστες του να παρακολουθούν, να φτιάχνουν και να ψωνίζουν με βάση τις ιδέες των δημιουργών. 

Στα πλάνα βρίσκεται η δημιουργία ενός μέρους όπου οι Pinners μπορούν να περάσουν από την έμπνευση στην υλοποίηση με την διάθεση περισσότερων εργαλείων για τους δημιουργούς περιεχομένου όπως το να εξαφανίσουν ένα αντικείμενο από το βίντεο ή να βάλουν ένα 3D background, smart-effects και να βιώσουν μια computer vision αίσθηση.  

Ο Bin Liu, επικεφαλής του τμήματος μηχανικής δημιουργών στο Pinterest, ανέφερε ότι με τη συνεργασία αυτή, οι πάνω από 400 εκατ. χρήστες του Pinterest παγκοσμίως θα έχουν να επιλέξουν από μια μεγάλη βιβλιοθήκη ποιοτικού περιεχομένου, αφού θα έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύτερο σύνολο εργαλείων δημιουργίας βίντεο.  

Η εφαρμογή Vochi δίνει στους δημιουργούς τη δυνατότητα να εφαρμόζουν εφέ υψηλής ποιότητας βασισμένα σε οπτικά του υπολογιστή που εφαρμόζονται άμεσα κατά τη διάρκεια του βίντεο, με βάση όσα δήλωσε ο Ilya Lesun, CEO και συνιδρυτής της Vochi. Πρόκειται για τεχνολογίες μοναδικές στον κλάδο που σύντομα θα γίνουν διαθέσιμες σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό στο Pinterest. 

Η Vochi ιδρύθηκε το 2019 στην Κύπρο από τους Lesun, Anna Buglakova, Vasily Kasnitsky και Sergey Malyutin και προσφέρει εργαλεία φωτογραφίας και επεξεργασίας σε πραγματικό χρόνο, τα οποία έχουν ως στόχο να είναι εύκολα στη χρήση για περισσότερη δημιουργία και έμπνευση. Προς το παρόν, η εφαρμογή Vochi θα συνεχίσει όμως να λειτουργεί ως αυτόνομο app. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις