Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι θα σημάνει η νέα επένδυση του ΟΤΕ για τις Startups

Ένα βήμα πιο κοντά στα success stories θα έρθουν οι εταιρείες, όντας έτοιμες να αναπτύξουν την νέα γενιά ψηφιακών υπηρεσιών, με την συμβολή του πιο γρήγορου ίντερνετ.

Η νέα επένδυση του ΟΤΕ στις οπτικές ίνες και το ταχύτερο ίντερνετ ήταν ό, τι χρειαζόταν η Startup κοινότητα για να “τρέξει” τα project της. Το ίντερνετ στην χώρα μας παραδόξως δεν χαρακτηρίζεται για την ταχύτητα του ενώ ακόμα και οι ψηφιακοί νομάδες που παρατηρούνται τελευταία φαίνεται να δουλεύουν με δεδομένα όταν βλέπουν ότι το δίκτυο αργεί να εκτελέσει τις εργασίες τους.  

Ειδικότερα στο θέμα των οπτικών ινών, η Ελλάδα βρίσκεται συγκριτικά πίσω μιλώντας για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι επεμβάσεις που κάνουν από την άλλη ιδίως όσοι εργάζονται από το σπίτι, πληρώνοντας άλλα πακέτα για πιο γρήγορο ίντερνετ ή αγοράζοντας νέα router με ενισχυμένη απόδοση συχνά δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα τουλάχιστον για μεγάλο διάστημα.  

Όλοι αναζητούν λύσεις πηγαίνοντας από πάροχο σε πάροχο προκειμένου να διασφαλίσουν μια καλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, γυρνώντας συχνά στην εταιρεία από όπου έφυγαν όντας απογοητευμένοι από τις υπηρεσίες.  

Η Cosmote, ο μεγάλος παίκτης στο πεδίο της τηλεπικοινωνίας, ανακοίνωσε τις προάλλες μια επένδυση άνω των 3 δισ. ευρώ για να αναβαθμίσει δωρεάν το ίντερνετ των πελατών της σε όλη την χώρα και να υλοποιήσει συνδέσεις FTTH, φτάνοντας την οπτική ίνα έως τον χώρο του σπιτιού, με υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων. 

Οι νέοι παράγοντες στο ίντερνετ θα επιταχύνουν όχι μόνο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αλλά και την μετάβαση των Startups σε ένα άλλο επίπεδο λειτουργίας, ολοκληρώνοντας τα έργα που τους αναθέτουν ή που οι ίδιοι δημιουργούν, ανεξάρτητα από την βάση τους – ακόμα και αν βρίσκονται στην άλλη άκρη της Ελλάδας. 

Κάθε Startup θα είναι σε θέση να δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό μέλλον, έχοντας ως back up το αναβαθμισμένο ίντερνετ που η χώρα της προσφέρει ώστε να πάψει να υστερεί απέναντι σε νεοσύστατες εταιρείες που έχουν την τύχη να εδρεύουν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες διαθέτουν καλύτερο ίντερνετ και επομένως αποκτούν προβάδισμα σε σχέση με τις εγχώριες.  

Οι υποδομές του διαδικτύου είναι συνώνυμες με την επιτυχία, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση οικονομική ή εξοπλισμού. Η ψηφιακή αυτή αναβάθμιση αναμένεται να προωθήσει την έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών 5G, και ιδιαίτερα τους τομείς των tech tourism και healthtech, όπως και την αλυσίδα εφοδιασμού, χαράσοντας μια νέα ταυτότητα για τις εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις