Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Oracle μπαίνει δυναμικά στην αγορά του healthcare με εξαγορά 28 δισ. δολαρίων

Τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο αμερικανικός κολοσσός λογισμικού, έχοντας φτάσει σε συμφωνία με την Cerner, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά του healthcare στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν από κοινού τη συμφωνία για την εξαγορά της Cerner από την Oracle ύψους 95 δολαρίων ανά μετοχή ή περίπου 28,3 δισ. δολαρίων σε συνολική αξία μετοχικού κεφαλαίου.

Με αυτή τη συμφωνία, η Oracle πραγματοποιεί δυναμικό «μπάσιμο» στην ταχεία αναπτυσσόμενη αγορά της υγειονομικής περίθαλψης, μια αγορά η οποία, μεταξύ άλλων, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τις cloud υποδομές της Oracle.

Ο Holger Mueller, αναλυτής στην Constellation Research, δήλωσε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της Oracle, μιας εταιρείας με ιδιαίτερα μεγάλο παρελθόν όσον αφορά τις μεγάλες εξαγορές..

«Πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση από την πλευρά της Oracle. Στρέφει την τεχνολογία της Oracle ακόμα περισσότερο προς την υγειονομική περίθαλψη μεταφέροντας ένα μεγάλο κομμάτι του τρέχοντος αλλά και του μελλοντικού φόρτου εργασίας στο Oracle Cloud. Για να μην αναφέρω ότι η Oracle πραγματοποιεί μια τεράστια εξαγορά στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη βιομηχανία», τόνισε ο κ. Mueller.

Ο ρυθμός αύξησης των εσόδων της Cerner αναμένεται να «εκτοξευθεί» τα επόμενα χρόνια, καθώς επεκτείνουμε τις δραστηριότητές της σε ολοένα και περισσότερες χώρες του κόσμου. Αυτή ακριβώς είναι η στρατηγική ανάπτυξης που υιοθετήσαμε όταν εξαγοράσαμε ηο NetSuite – με τη διαφορά ότι οι προοπτικές κερδοφορίας της Cerner είναι ακόμη μεγαλύτερες», δήλωσε με αφορμή τη συμφωνία των δύο πλευρών, η Safra Catz, διευθύνουσα σύμβουλος της Oracle.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι εκτός από την Oracle, και άλλοι κολοσσοί της τεχνολογίας στρέφουν το βλέμμα τους προς το χώρο του healthcare. Νωρίτερα φέτος η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά τη Nuance Communications, με την αξία της συμφωνίας να «αγγίζει» τα 20 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά την Cerner, ο David Feinberg, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος μόλις ανέλαβε τον ρόλο τον Οκτώβριο, είδε στην Oracle μια μεγάλη ευκαιρία για τους μετόχους. Φυσικά, αντιμετωπίζει τη συμφωνία με τον τρόπο που κάνουν οι περισσότεροι CEO – ως έναν τρόπο για την εταιρεία να επεκταθεί σε νέες αγορές, η οποία δε θα ήταν εφικτή ως αυτόνομη εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις