Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

KPMG Global Cyber Day: Ψηφιακή εκπαίδευση για 1.400 μαθητές

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην εκπαίδευση 100.000 νέων στην κυβερνοασφάλεια και τους κινδύνους του διαδικτύου παγκοσμίως.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η KPMG International πραγματοποίησε τη δράση Global Cyber Day (Ημέρες για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο), σε 60 χώρες και περιοχές παγκοσμίως. Η πρωτοβουλία, την οποία έχουν αναλάβει επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας της KPMG, έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους νέους στην ψηφιακή ασφάλεια και τους κινδύνους του διαδικτύου, ως μέρος της δέσμευσης του παγκόσμιου οργανισμού να ενισχύει τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται οι εταιρείες μέλη της KPMG.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του Οκτωβρίου στο πλαίσιο του παγκόσμια αναγνωρισμένου Διεθνούς Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, και περιλάμβαναν οδηγίες για την ασφαλή χρήση των προσωπικών δεδομένων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον διαδικτυακό εκφοβισμό (bullying), τα διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα κινητά τηλέφωνα.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα “KPMG Global Cyber Day” κατάφερε να ενημερώσει στο διάστημα του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας πάνω από 1. 400 μαθητές σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σπάζοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 960 μαθητών για το οποίο η εταιρεία βραβεύθηκε στα Hellenic Responsible Business Awards τo 2019.

«Μέσω της ενθάρρυνσης ασφαλών πρακτικών, δίνουμε τα εφόδια σε νέους ανθρώπους για να αναπτύξουν ασφαλείς συνήθειες στο διαδίκτυο και παρέχουμε στους γονείς και τους δασκάλους τα εργαλεία ώστε να επικοινωνούν καλύτερα με τα παιδιά», ανέφερε σχετικά ο Akhilesh Tuteja, επικεφαλής του τομέα Global Cyber Security της KPMG.

Η έρευνα CEO Outlook 2021 της KPMG ανέδειξε ότι τα ανώτερα ηγετικά στελέχη των επιχειρήσεων θεωρούν την κυβερνοασφάλεια ως κορυφαίο επιχειρηματικό ζήτημα της εποχής. Ο κίνδυνος της κυβερνοασφάλειας συναγωνίζεται τα σύγχρονα ζητήματα του περιβάλλοντος και της εφοδιαστικής αλυσίδας, ως κορυφαία απειλή για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τα επόμενα τρία χρόνια.

Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί ένα διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τα παιδιά. Μία από τις συνέπειες της πανδημίας είναι ότι οι νέοι περνούν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με μια έκθεση από την Qustodio, τα παιδιά περνούν 25% περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, 76% περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, 23% περισσότερο στα video games, 54% περισσότερο στην εκπαίδευση και 49% περισσότερο στην επικοινωνία. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τις εκθέσεις του DQ Institute περίπου τα δύο τρίτα (60%) των παιδιών ηλικίας 8-12 ετών εκτίθενται σε μία ή περισσότερες μορφές κινδύνου στον κυβερνοχώρο, με 45% να επηρεάζονται από τον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyber bullying).

«Οι νέοι χρειάζονται ένα δίχτυ ασφαλείας ώστε να προστατευθούν από το bullying», προσθέτει ο Tuteja. «Είναι αλήθεια ότι οι νέοι περνούν πιο πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, ενώ οι «bullies» πλέον δεν παραμονεύουν σε μια άκρη της παιδικής χαράς αλλά σε γωνιές του διαδικτύου».

Στον απόηχο των προηγούμενων Global Cyber Days της KPMG, η εταιρεία επέκτεινε την πρωτοβουλία της το 2021 μέσω της διαδικτυακής οργάνωσής της. Αυτό επέτρεψε τη συμμετοχή περισσότερων εταιρειών της KPMG, διευρύνοντας την εμβέλειά της προκειμένου να πραγματοποιηθούν συναντήσεις για γονείς και δασκάλους, καθώς και ειδικά σχεδιασμένες συναντήσεις για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις