Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Metro Africa Express έλαβε 31 εκατ. δολάρια για ride-hailing

Η Startup έχει διαμορφώσει έναν νέο χώρο στο πεδίο της κινητικότητας, εξυπηρετώντας οδηγούς και διανομείς που δεν έχουν δικό τους όχημα για την εργασία.

Η Metro Africa Express (MAX), μια νιγηριανή tech mobility Startup, συγκέντρωσε 31 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Σειράς Β. Η εταιρεία επιδιώκει να εισέλθει σε περισσότερες αφρικανικές αγορές, ενώ συνεχίζει να διαμορφώνει τον κλάδο της κινητικότητας στην Αφρική.

Τα νέα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την επέκταση της πίστωσης χρηματοδότησης οχημάτων σε πάνω από 100.000 οδηγούς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει επίσης την MAX να επεκταθεί στην Γκάνα και την Αίγυπτο μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους αλλά και στη γαλλόφωνη, ανατολική και νότια Αφρική μέχρι το τέλος του 2022.

Ο συνιδρυτής και CEO της MAX Adetayo Bamiduro δήλωσε σχετικά στο TechCrunch ότι η εισροή κεφαλαίων θα βοηθήσει την εταιρεία να συνεχίσει “να μεταμορφώνει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων οδηγών σε ολόκληρη την ήπειρο, να επιταχύνει τη διεθνή της επέκταση και να συνεχίσει την πρωτοποριακή της πορεία στον τομέα της κινητικότητας”.

Η επιχείρηση ξεκίνησε ως νεοφυής εταιρεία διανομής το 2015 όταν και χρησιμοποιούσε μοτοσικλέτες για την ολοκλήρωση των παραγγελιών. Αργότερα εξελίχθηκε σε υπηρεσία ride-hailing καθώς και σε υπηρεσίες συνδρομής και χρηματοδότησης οχημάτων, όταν συνειδητοποίησαν ότι οι περισσότεροι από τους οδηγούς της startup “δεν είναι ιδιοκτήτες των οχημάτων που χρησιμοποιούν”, ένα θεμελιώδες ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί όπως η πρόσβαση σε αυτά τα μέσα που επιδιώκουν επίσης να αντιμετωπίσουν. Παράλληλα, η MAX θέλει να δημιουργήσει υποδομές για ηλεκτρικά οχήματα (EV) καθώς επεκτείνεται διαθέτοντας EV στους χρήστες της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις