Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Meta στρέφεται σε blockchain, cryptos και NFTs με το βλέμμα στο web3

Σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους, ο νέος chief technology officer της εταιρείας Andrew Bosworth, ο οποίος θα αναλάβει και επίσημα καθήκοντα το επόμενο έτος, παρουσίασε ένα νέο όραμα για τη Meta, το οποίο θέτει στο επίκεντρο το blockchain και τα κρυπτονομίσματα, αναπόσπαστα στοιχεία του web3.

Σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα των New York Times, η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, αναμένεται να στραφεί για τα καλά προς την επαναστατική τεχνολογία και τα οφέλη του blockchain.

Σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους, ο νέος chief technology officer της εταιρείας Andrew Bosworth, ο οποίος θα αναλάβει και επίσημα καθήκοντα το επόμενο έτος, παρουσίασε ένα νέο όραμα για τη Meta, το οποίο θέτει στο επίκεντρο το blockchain και τα κρυπτονομίσματα, αναπόσπαστα στοιχεία του web3.

Ο κ. Bosworth επεσήμανε ότι η Meta θα πρέπει να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες, τονίζοντας παράλληλα πως αυτό θα πρέπει να γίνει με «προσεκτικά βήματα».

Ο νέος CTO της Meta δήλωσε πως παρά το γεγονός πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλοί τομείς στους οποίους η εταιρεία θα μπορούσε να στηριχθεί αποκλειστικά στο blockchain, σημείωσε ωστόσο χαρακτηριστικά πως «αν υπάρχει η δυνατότητα για την Meta να συνεργαστεί από κοινού με entrepreneurs που δραστηριοποιούνται στον χώρο του web3, μια μεγαλύτερη επένδυση στο blockchain θα άξιζε τον κόπο».

Εκτός των άλλων ο Andrew Bosworth, δήλωσε πως είναι εξίσου σημαντικό για την Meta να διατηρήσει ανοικτούς τους ορίζοντές της και να μην βασισθεί αποκλειστικά στις αποκεντρωμένες τεχνολογίες. Μάλιστα, είπε ότι όσοι επιλέγουν να μην χρησιμοποιούν το Facebook και το Google έναντι αποκεντρωμένων εναλλακτικών πλατφορμών «συμμετέχουν σε δυσανάλογα μεγάλο βαθμό στη δημιουργία ενός πραγματικά εντυπωσιακού νέου κύματος τεχνολογίας».

Η Meta έχει ήδη πειραματιστεί με τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας δημιουργίας ψηφιακού νομίσματος για τους χρήστες του Facebook και του WhatsApp. Ωστόσο, ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος David Marcus αποχώρησε από την εταιρεία τον περασμένο μήνα, στον απόηχο των εκτεταμένων ελέγχων που διεξάγουν οι ρυθμιστικές αρχές για τις λειτουργίες της Meta και της πλατφόρμας του Facebook.

Στο μήνυμά του Bosworth αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να βρει τρόπους να αξιοποιήσει τα NFT και να επενδύσει σε smart contracts με βάση το blockchain καθώς και σε αποκεντρωμένους αυτόνομους οργανισμούς, ειδικούς διαδικτυακούς συνεταιρισμούς που στηρίζονται στα tokens κρυπτονομισμάτων.

Η στροφή του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προς τις νέες τεχνολογίες έρχεται λίγο καιρό μετά την στρατηγική μετονομασία της Facebook σε Meta, καθώς η εταιρεία στοχεύει να εμβαθύνει περισσότερο στο metaverse και τις διάφορες λειτουργίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν σε έναν εικονικό κόσμο.

Η Meta κάνει το πρώτο βήμα προς το Metaverse – Διαθέσιμος για όλους ο VR κόσμος του Horizon Worlds

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις