Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Latsco Family Office στο Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός

Πρόκειται για τον πρώτο ελληνικών συμφερόντων επενδυτή που θα συμμετάσχει στο επενδυτικό ταμείο.

Η 5G Ventures ανακοίνωσε ότι το Latsco Family Office είναι ο πρώτος ελληνικών συμφερόντων επενδυτής που θα συμμετάσχει στον πρώτο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων του Επενδυτικού Ταμείου Φαιστός.

Η επενδυτική απόφαση του Latsco Family Office συνιστά δείγμα αναγνώρισης του καινοτόμου επενδυτικού εργαλείου «Φαιστός», για το οποίο πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογράμμισε τον ισχυρό ρόλο που μπορεί να παίξει στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

«Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή ενός ισχυρού επενδυτή όπως είναι το Latsco Family Office στο Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός», δήλωσε σχετικά ο CEO της 5G Ventures, Αντώνης Τζωρτζακάκης και πρόσθεσε πως «η προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών αντανακλά την πίστη στη δυναμική της αγοράς νέων ψηφιακών υπηρεσιών μέσω δικτύων 5G, αλλά και την εμπιστοσύνη στην καινοτόμα εθνική πρωτοβουλία του Φαιστός. Η διαχειρίστρια εταιρεία 5G Ventures εκτελεί απαρέγκλιτα, με ταχύτητα και προσήλωση τη στρατηγική που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το Ταμείο».

Ο Chief Investment Officer του Latsco Family Office στην Ελλάδα, Νίκος Βουτυχτής επεσήμανε ότι η επένδυση στο Phaistos Investment Fund αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης του Family Office, συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση, στις δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα σε τομείς τεχνολογικής αιχμής όπως είναι τα δίκτυα 5G. «Ταυτόχρονα, αποτελεί επιβεβαίωση των ουσιαστικών συνεργιών που μπορούν να αναπτυχθούν όταν συμπράττουν δημιουργικά ιδιωτικά και κρατικά κεφάλαια. Είμαστε πολύ ευτυχείς που αποτελούμε τον πρώτο, ελληνικών συμφερόντων, επενδυτή στο Phaistos Investment Fund ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και σε άλλα επενδυτικά κεφάλαια να εμπιστευτούν το συγκεκριμένο εγχείρημα και τους εξαιρετικούς επαγγελματίες που το συγκροτούν», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η 5G Ventures έχει ήδη διαμορφώσει ένα δίκτυο συνεργασιών, μέσω του οποίου φορείς-ηγέτες από τον ιδιωτικό τομέα και την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα παρέχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη με πόρους και τεχνογνωσία στις επιχειρήσεις  στις οποίες θα επενδύει το Φαιστός.

Ήδη ορισμένες εταιρείες έχουν παρουσιάσει τις ιδέες τους στο επενδυτικό ταμείο ενώ μια εταιρεία με δράση στην Γερμανία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για να δημιουργήσει ένα hub στην χώρα μας. Το ταμείο είναι άλλωστε από τα ελάχιστα παγκοσμίως που πρόκειται να αξιοποιήσει κεφάλαια ύψους 93 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στο 5G, τα οποία σε συνδυασμό με τα ιδιωτικά funds είναι αναμενόμενο ότι θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του εξωτερικού, ενισχύοντας έτσι και την εθνική οικονομία στο σύνολο της μαζί με νέες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε σχετικά:

Φαιστός 5G fund: 31 εταιρείες έχουν κάνει ενα πρώτο pitch

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις