Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Φαιστός 5G fund: 31 εταιρείες έχουν κάνει ενα πρώτο pitch

Μεγάλο το ενδιαφέρον για συν-επενδύσεις στην Ελλάδα στον κλάδο των ψηφιακών υπηρεσιών που σχετίζονται με το 5G.

Αυτό ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της “Συμμετοχές 5G – Φαιστός” Αντώνης Τζωρτζακάκης στο συνέδριο InfoCom World 2021 με τις 31 εταιρείες να έχουν κάνει μια πρώτη επαφή για χρηματοδότηση.

Το ενδιαφέρον είναι ότι μια εταιρεία, η οποία σχεδιάζει ενα ερευνητικό κέντρο στην Γερμανία, μετά την επαφή με τα στελέχη του Φαιστός εξετάζει το ενδεχόμενο να υλοποίησει αυτό το κέντρο στην χώρα μας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ελληνικό επενδυτικό κεφάλαιο Φαιστός είναι απο τα λίγα στον κόσμο τα οποία αξιοποιούν έσοδα 93 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία του φάσματος για το 5G, συν τα πρόσθετα ιδιωτικά κεφάλαια που θα προσελκύσει.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγει η EY για λογαριασμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναμένεται ως το τέλος της δεκαετίας η προστιθέμενη αξία στην εθνική οικονομία από τις επενδύσεις σε υποδομές και εφαρμογές δικτύων 5ης γενιάς θα ξεπεράσει τα 12,5 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσει πάνω απο 69.000 νέες θέσεις εργασίας.

Στόχος της κυβέρνησης και των στελεχών του Φαιστός είναι να δημιουργηθούν νέες υπηρεσίες, εφαρμογές και προϊόντα που θα εκμεταλλεύονται τα μοναδικά χαρακτηριστικά του 5G σε διάφορους τομείς

 

Διαβάστε επίσης:

Ταμείο Φαιστός: Συνεργασία με Nokia Hellas για την αξιολόγηση λύσεων και επιχειρηματικών μοντέλων

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις