Uber: Ισχυρό comeback “βλέπουν” οι επενδυτές – Top pick η μετοχή για το 2022

«Πιστεύουμε ότι φέτος η χρονιά θα είναι διαφορετική, δεδομένων των προοπτικών για το προσαρμοσμένο EBITDA και τη στροφή προς τη διανομή προϊόντων σούπερ μάρκετ, μολονότι συνεχίζει να επικρατεί γενικευμένη αβεβαιότητα στον κλάδο του delivery», ανέφεραν την Παρασκευή οι αναλυτές της Needham.

Παρά το γεγονός ότι έχασε ένα μερίδιο της εμπιστοσύνης των επενδυτών εν μέσω των συνεχιζόμενων προκλήσεων της πανδημίας, οι αναλυτές υποστηρίζουν πως η Uber θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ισχυρό comeback το 2022.

«Πιστεύουμε ότι φέτος η χρονιά θα είναι διαφορετική, δεδομένων των προοπτικών για το προσαρμοσμένο EBITDA και τη στροφή προς τη διανομή προϊόντων σούπερ μάρκετ, μολονότι συνεχίζει να επικρατεί γενικευμένη αβεβαιότητα στον κλάδο του delivery», ανέφεραν την Παρασκευή οι αναλυτές της Needham. Η εταιρεία 2022 χαρακτήρισε την μετοχή της Uber ως «κορυφαία επιλογή» αν και μείωσε την τιμή στόχο στα 75 δολάρια, 77 δολάρια ανά μετοχή.

Η Uber δήλωσε πως για το τέταρτο τρίμηνο αναμένει προσαρμοσμένο EBITDA ύψους από 25 εκατ. δολάρια έως 75 εκατ. δολάρια, παρουσιάζοντας κερδοφορία για δεύτερο σερί τρίμηνο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Dara Khosrowshahi, δήλωσε στο Bloomberg τον περασμένο μήνα ότι το EBITDA της εταιρείας θα βρίσκεται κοντά στο υψηλό επίπεδο αυτής της πρόβλεψης.

«Μετά τον Covid είμαστε μια εταιρεία παντός καιρού και πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε και να αναπτυχθούμε πραγματικά σε κάθε περιβάλλον», δήλωσε ο Khosrowshahi, εκφράζοντας αισιοδοξία για επιδόσεις-ρεκόρ το 2022.

Οι αναλυτές της Jefferies δήλωσαν επίσης την Παρασκευή ότι βλέπουν μια επιταχυνόμενη ανοδική πορεία όσον αφορά την κερδοφορία, με την Uber «να αποκομίζει τα οφέλη της σκληρής δουλειάς για τον εξορθολογισμό του χαρτοφυλακίου της τα τελευταία χρόνια καθώς για την πρόοδο που έχει σημειώσει στον τομέα της κινητικότητας και της διανομής».

Διάφοροι παράγοντες οδήγησαν τους αναλυτές στο να συμπεριλάβουν τη μετοχή της Uber, η οποία κατέγραψε απώλειες 18% το 2021, μεταξύ των κορυφαίων επιλογών τους για τη νέα χρονιά.

Αρχικά η εταιρεία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στον τομέα της παράδοσης προϊόντων σούπερ μάρκετ, ποτών και ψιλικών από την έναρξη της πανδημίας. Τον περασμένο Φεβρουάριο η Uber εξαγόρασε την υπηρεσία παράδοσης αλκοόλ Drizly.  Παράλληλα, μετά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της GrubHub,  η Uber εξαγόρασε την Postmates.

Η εστίαση της στρατηγικής εξαγορών στον τομέα των τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας επέτρεψε στην Uber να διατηρήσει μέρος των δραστηριοτήτων της παρά τη μείωση των ταξιδιών διεθνώς. Επίσης, σύμφωνα με τους επενδυτές το γεγονός αυτό θα συνεχίσει να ωθεί τη μετοχή προς τα άνω,. «Το 2022 θα μπορούσε να είναι η χρονιά του delivery προϊόντων σούπερ μάρκετ. Αναμένουμε από την Uber να ανακοινώσει επιπλέον συνεργασίες και επέκταση σε νέες περιοχές με φόντο την παράδοση ειδών παντοπωλείου» αναφέρουν οι αναλυτές της Needham. Την ίδια στιγμή, αρκετοί αναλυτές θεωρούν πως το τμήμα mobility της Uber θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς τη φετινή χρονιά. Παρά τις νέες προκλήσεις που φέρνει στο προσκήνιο η μετάλλαξη Omicron, οι ειδικοί δηλώνουν αισιόδοξοι πως η Uber είναι πλέον έτοιμη ώστε να επωφεληθεί σημαντικά από την επιστροφή σε πλήρεις ρυθμούς λειτουργίας το 2022.

Οι αναλυτές της Jefferies δήλωσαν ότι αναμένουν πως οι κρατήσεις του τμήματος mobility της Uber θα ανακάμψουν πλήρως το 2022 φτάνοντας στα επίπεδα του 2019. Αυτό συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, και σημαντική αύξηση στον αριθμό των οδηγών που απασχολεί η εταιρεία. Η Uber έχει έρθει αντιμέτωπη με ελλείψεις νέων οδηγών, προκαλώντας αύξηση των τιμών αλλά και του χρόνου αναμονής των πελατών. Η Uber δήλωσε ότι τα στοιχεία συνέχισαν να βελτιώνονται όσον αφορά την προσέλκυση και τη παραμονή νέων οδηγών στους κόλπους της εταιρείας, αλλά υπάρχουν ακόμη περιθώρια ανάπτυξης. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως η προβλεπόμενη ανάκαμψη της Uber θα μπορούσε ακόμα να επηρεαστεί από νέες παραλλαγές του κορωνοϊού ή πιθανών νέων περιοριστικών μέτρων τα οποία μπορεί να πλήξουν και πάλι την εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις