Η Lloyds αποκτά μερίδιο στο loyalty app Bink για βιώσιμες fintech λύσεις

Για επένδυση εκατομμυρίων λιρών γίνεται λόγος γύρω από την νέα κίνηση της Lloyds.

Ο μεγαλύτερος πιστωτικός οργανισμός της Βρετανίας θα γίνει μέτοχος της Bink, μιας εφαρμογής πιστότητας πελατών. Μια από τις “Big four” τράπεζες της Βρετανίας οριστικοποιεί τα σχέδια για την αγορά μεριδίου στην Bink, μια fintech που δίνει στους πελάτες την δυνατότητα να εγκαταλείψουν τις πλαστικές κάρτες επιβράβευσης. Ο τραπεζικός όμιλος Lloyds ακολουθεί την Barclays και επικυρώνει μια επένδυση εκατομμυρίων λιρών με αντάλλαγμα ένα μειοψηφικό μερίδιο στην Bink, η οποία ιδρύθηκε το 2015.

Η Bink συνεργάζεται με το κατάστημα διαφόρων ειδών και ρούχων Harvey Nichols, την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Iceland και το Wasabi μια αλυσίδα για σούσι, από την έναρξή της. Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Bob Wigley, πρόεδρος της UK Finance, της ισχυρότερης εμπορικής ένωσης για τον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό κλάδο, η οποία εκπροσωπεί σχεδόν 300 επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο που παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με την πίστωση, τις τράπεζες, τις αγορές και τις πληρωμές.

Λειτουργεί συνδέοντας τις κάρτες πληρωμών των καταναλωτών με τα προγράμματα επιβράβευσης (reward) των συμμετεχόντων εμπόρων λιανικής πώλησης, χωρίς να χρειάζονται οι ανάλογες φυσικές κάρτες, ενώ σύναψε την πρώτη της μεγάλη τραπεζική συνεργασία με την Barclays το 2019. Η Barclays φέρεται να επένδυσε τότε περίπου 10 εκατ. λίρες στην Bink, δίνοντας πρόσβαση στην εφαρμογή σε 7 εκατ. πελάτες λιανικής τραπεζικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρόλο που δεν έχει γίνει ακόμη σαφές σε τι βαθμό η Lloyds σχεδιάζει να επενδύσει στην επιχείρηση καθώς κανένας από τους δύο δεν έχει προβεί σε σχόλια σχετικά με την σύμπραξη τους, η συνεργασία μεταξύ τους αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Οι προβλέψεις θέλουν την Bink να αντλεί επιπλέον κεφάλαια από τους υφιστάμενους μετόχους παράλληλα με την εισφορά της Lloyds, η οποία αν και μέτρια σε μέγεθος, αναδεικνύει τη συνεχιζόμενη έκρηξη που βιώνει ο βρετανικός τομέας του fintech, με δισεκατομμύρια λίρες να συγκεντρώνονται από εταιρείες πέρσι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις