Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο ιδιοκτήτης του TikTok διαλύει τον επενδυτικό του βραχίονα

Η είδηση αυτή έρχεται καθώς η ByteDance περνά από μια αναδιάρθρωση μετά την παραίτηση του ιδρυτή της Zhang Yiming από τη θέση του προέδρου.

Ο ιδιοκτήτης του TikTok διέλυσε το επενδυτικό του τμήμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC. Μετά από αξιολόγηση που έγινε στις αρχές του έτους, η εταιρεία ByteDance αποφάσισε να επικεντρωθεί περισσότερο αμιγώς στα “της επιχείρησης”, να μειώσει τις επενδύσεις που δεν συνδέονται και πολύ με την κύρια επιχειρηματική της δράση και να διοχετεύσει τους υπαλλήλους από το τμήμα στρατηγικών επενδύσεων σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, όπως επιβεβαίωσε ο εν λόγω εκπρόσωπος.  

Η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει την προσπάθεια συντονισμού μεταξύ της στρατηγικής έρευνας και της επιχείρησης, με βάση όσα ανέφερε σχετικά η εταιρεία. Το νέο αυτό “έσκασε” σε μια περίοδο που η ByteDance υφίσταται ήδη μια αναδιάρθρωση από τότε που ο ιδρυτής της Zhang Yiming παραιτήθηκε από πρόεδρος το φθινόπωρο. Η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη Startup στον κόσμο και πλέον αποτιμάται στα 140 δισ. δολάρια 

Παρόλα αυτά, η εταιρεία ετοιμάζει και νέα project στην διανομή συνταγών μέσα από την πλατφόρμα της, τα οποία σε συνεργασία με εστιατόρια θα φτάνουν στην πόρτα των καλοφαγάδων του app, ενώ το καλοκαίρι εξαγόρασε μια Startup με VR εξοπλισμό κάνοντας το πρώτο της βήμα στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, όπου στοχεύουν να επενδύσουν πιθανώς ενσωματώνοντας το στην εφαρμογή τους, ενώ οι χρήστες μπορούν και να προβούν σε αγορές στο Shopify μέσα από το TikTok, διανοίγοντας το πεδίο δράσης εντός της επιχειρηματικής εφαρμογής.  

Διαβάστε επίσης:

Βασιλιάς του διαδικτύου για το 2021 το TikTok – Ξεπέρασε τη Google σε επισκεψιμότητα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις