Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Check Point Software δίνει την λύση για μια ασφαλή τηλεργασία

Η Check Point Software Technologies, πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως, ανακοίνωσε μια βελτιωμένη υπηρεσία Harmony Connect Secure Access Service Edge (SASE).

Καθώς πολλοί οργανισμοί στρέφονται στην εξ αποστάσεως εργασία και ορισμένοι μάλιστα μετατοπίζονται μόνιμα σε υβριδικά ή απομακρυσμένα μοντέλα εργασίας, αυτές οι νέες βελτιώσεις και δυνατότητες καθιστούν ευκολότερη από ποτέ την προστασία του απομακρυσμένου και υβριδικού εργατικού δυναμικού και των υποκαταστημάτων από απειλές στον κυβερνοχώρο της γενιάς V, καθώς συνδέονται σε οποιονδήποτε πόρο από οποιαδήποτε συσκευή, οπουδήποτε.

Το μοντέλο SASE αντιμετωπίζει τους περιορισμούς των παραδοσιακών αρχιτεκτονικών δικτύων, συγκλίνοντας τη δικτύωση και την ασφάλεια στο cloud. Η εφαρμογή SASE έχει πολλά πλεονεκτήματα για τους οργανισμούς που πρέπει να υποστηρίξουν αυξανόμενο αριθμό απομακρυσμένων εργαζομένων και υποκαταστημάτων, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στην ασφάλεια και την πρόληψη απειλών.

Σύμφωνα με την Gartner , “μέχρι το 2025, τουλάχιστον το 60% των επιχειρήσεων θα έχουν σαφείς στρατηγικές και χρονοδιαγράμματα για την υιοθέτηση του SASE που θα περιλαμβάνει την πρόσβαση χρηστών, από 10% το 2020”.  Το Harmony Connect SASE προσφέρει τη λύση SASE με επίκεντρο την πρόληψη με ποσοστό 100% για τις απειλές κακόβουλου λογισμικού.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν νέα πρότυπα ασφάλειας που αξιοποιούν τη δύναμη του cloud για βελτιωμένη επεκτασιμότητα, ενοποιημένη διαχείριση, εμπειρία χρήστη και ταχύτητα, ενώ παράλληλα προλαμβάνουν και αποκλείουν τις πιο αποπροσανατολιστικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο προτού προλάβουν να διαταράξουν την επιχείρηση. 

Η λύση Harmony Connect SASE θα προσφέρει:

  • Νέο VPN-as-a-service – Πρόσβαση σε επίπεδο δικτύου με βάση τον πελάτη – VPN-as-a-service που παρέχει τη δύναμη της συνδεσιμότητας δικτύου επιπέδου 3, εξασφαλισμένη με πολιτική πρόσβασης Zero-Trust. Η υπηρεσία θα περιλαμβάνει ενσωματωμένο cloud DLP και κορυφαίο IPS για την προστασία των εφαρμογών από τις τελευταίες ευπάθειες (όπως το Log4J). 
  • Σημεία παρουσίας cloud (PoPs) σε νέες περιοχές – Με πολλαπλές ζώνες διαθεσιμότητας (PoPs) για κάθε περιοχή, η Check Point Software θα επεκτείνει τις παγκόσμιες υπηρεσίες cloud προσθέτοντας νέα PoPs στο δίκτυό της, με νέες τοποθεσίες στην Ελβετία, τη Νορβηγία, τις Κάτω Χώρες, τις Κεντρικές ΗΠΑ, τις Νότιες ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κίνα. 
  • Επικύρωση της θέσης της νέας συσκευής για διαχειριζόμενες συσκευές – Βελτίωση της υγιεινής της ασφάλειας από τις συσκευές των εργαζομένων που συνδέονται εξ αποστάσεως.  

Κατασκευασμένο για να σταματά τις πιο προηγμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, το Harmony Connect παρέχει βασικές υπηρεσίες ασφάλειας δικτύου, όπως Secure Web Gateway, Zero Trust Network Access, branch Firewall-as-a-service, Intrusion Prevention (IPS) και Data Loss Prevention (DLP), και αναπτύσσεται μέσα σε λίγα λεπτά για την εφαρμογή πολιτικών Zero Trust με απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη.

Οι νέες βελτιώσεις θα προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα zero trust τεχνολογία, επιτρέποντας στη λύση SASE της Check Point να παρέχει απλή ασφαλή συνδεσιμότητα για απομακρυσμένους χρήστες και υποκαταστήματα με υψηλή πρόληψη απειλών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις