Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Dance with Invisible Partners: Η πρώτη ελληνική μουσική παραγωγή με Al

Με το νέο του project, ο Κώστας Γαρδίκης δημιουργεί μουσική που συνδυάζει φυσικό και ψηφιακό ήχο.

Ο Κώστας Γαρδίκης παράγει μουσική στο πρώτο για τα ελληνικά δεδομένα άλμπουμ με τεχνητή νοημοσύνη, Dance with Invisible Partners. Στην ουσία συνδυάζει στοιχεία greek folk, disco-pop και post-indie είδη σε ένα project, ενώ έχει ασχοληθεί και με visual poetry στο παρελθόν.  

Ο θόρυβος, ο υβριδικός ήχος και οι τεχνητές φωνές που θυμίζουν ψηφιακούς βοηθούς σε συνδυασμό με μια εσάνς μυστηρίου, θρίλερ και meta εποχής συνθέτουν το δεύτερο κατά σειρά -από το 2018 τότε ονόματι Honey- δίσκο με τον τίτλο #artificial, αποτέλεσμα τόσο ανθρώπου όσο και μηχανής που δεν στοχεύει στο να δώσει ωστόσο καμία απάντηση για το τι είναι φυσικό και τι τεχνητό. 

Μια πιο dark pop δημιουργία που κυκλοφορεί με 9 τραγούδια σε ένα άλμπουμ, το οποίο πωλείται μάλιστα ως NFT και ψηφιακά. Ο υπεύθυνος για τους στίχους και την μουσική, Κώστας Γαρδίκης έχει σπουδάσει φαρμακολογία με διδακτορικό στην νανοτεχνολογία, έχοντας αποκτήσει αρκετή εξοικείωση με το πειραματικό κομμάτι.  

Έχει εμφανιστεί σε αρκετά μέρη στο εξωτερικό, ενδεικτικά, από Παρίσι, Λονδίνο μέχρι Ρώμη και Τόκυο αλλά και Λίβανο ή Σερβία, ενώ στα εγχώρια έχει παρουσιάσει την δουλειά του στο Death Disco. Ο ίδιος χρησιμοποίησε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης την περίοδο των lockdown ξεκινώντας από ένα δωμάτιο, έχοντας μαζί του ένα πιάνο και κάτι γεννήτριες θορύβου. 

Εμπνέεται από σουρεαλιστικά, πολιτικά, ποιητικά και μεταφυσικά αφηγήματα, τα οποία κατορθώνει να εδραιώσει παραδόξως στο φαντασιακό μέσα από την χροιά της Alexa (Amazon) και του Hey Google, μαζί με synthesizer και ΑΙ controlled beats σε ένα φουτουριστικό μουσικό παίγνιο.  

Αυτό που προκύπτει είναι ένα avant-garde άκουσμα που θέτει στην Ελλάδα ένα πλαίσιο γύρω από την μουσική του μέλλοντος, όχι μόνο του πως αυτή θα είναι, αλλά και του τρόπου που θα παράγεται, όπως και της φωνητικής χρησιμότητας στα τραγούδια, της μετοχής του ανθρώπου και της χρήσης της τεχνολογίας στον πολιτισμό γενικότερα.  

Για να ακούσετε το άλμπουμ εδώ. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις