Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Cloud Signals μπαίνει στην θερμοκοιτίδα ESA BIC Greece

Οι αιτήσεις για την ένταξη και υποστήριξη ελληνικών Startup, που ασχολούνται με τον διαστημικό τομέα, στην θερμοκοιτίδα του ESA BIC Greece συνεχίζονται.

Η Cloud Signals είναι η δεύτερη Startup που επιλέχθηκε από τη θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece). Η Startup ενοποιεί τις δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές με τα δίκτυα 5G και έτσι θα επιτρέπει σε απομακρυσμένες περιοχές, την προσφορά υπηρεσιών 5G. Απευθύνονται σε κάθετες αγορές 5G (πανταχού παρούσα κάλυψη, ανακούφιση από καταστροφές, απαιτήσεις δημόσιας ασφάλειας, απόκριση έκτακτης ανάγκης, συνδεσιμότητα απομακρυσμένου αισθητήρα, υπηρεσία εκπομπής κ.λπ.).

Την περίοδο κατά την οποία η Cloud Signals έκανε τα πρώτα της βήματα στον επιχειρηματικό στίβο προσπαθώντας να δικτυωθεί με τη δορυφορική βιομηχανία σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, δημιουργήθηκε το ESA BIC Greece. «Ως εκ τούτου, η αίτηση για incubation ήταν απλώς μονόδρομος για την Cloud Signals που από εδώ και στο εξής έχει το προνόμιο να αξιοποιεί το δίκτυο του ESA BIC Greece και να επωφελείται από την καθοδήγηση, χρηματοδότηση, εκπαίδευση και μια πληθώρα άλλων προσβάσεων» ανέφερε σχετικά ο Δρ. Χρήστος Παπαχρήστος, Managing Partner & Head of Innovation and Development της Cloud Signals.

Με την στήριξη της θερμοκοιτίδας ESA BIC Greece, η Cloud Signals στοχεύει να επιτύχει επιχειρηματική ανάπτυξη και ανάπτυξη των υπηρεσιών της, καθώς και προβολή της Startup μέσω του παγκόσμιου δικτύου των θερμοκοιτίδων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Μιλώντας για την προετοιμασία και τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο ESA BIC Greece, o Δρ. Παπαχρήστος δήλωσε επίσης: «Οι πληροφορίες που παρείχε το ESA BIC Greece ήταν πολύ αναλυτικές και εντοπίζονται πολύ εύκολα στο διαδικτυακό τόπο του οργανισμού. Εκτός από αυτό, οργανώθηκαν αρκετές ζωντανές συνεδρίες για να βοηθήσουν τις υποψήφιες Startups να κατανοήσουν τι χρειάζεται και με ποια μορφή. Τηλεφωνικές 1-1 κλήσεις, ενημερωτικές συνεδρίες, Masterclasses, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων και ειδοποιήσεων, αποτελούν την εργαλειοθήκη πληροφοριών πριν από την ημερομηνία υποβολής αίτησης».

Η λειτουργία του ESA BIC Greece είναι το αποτέλεσμα του προγραμματισμού του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Στρατηγική. Το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του ESA BIC Greece και στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται στενά με την ESA για την υποστήριξη 25 ελληνικών Startups με αντικείμενο σχετικό με τις τεχνολογίες και υπηρεσίες του Διαστήματος. Το ESA BIC Greece προσφέρει 50.000 ευρώ σε μετρητά, τεχνική και επιχειρηματική υποστήριξη, εκπαίδευση, πρόσβαση σε γραφειακούς χώρους και υποδομές καθώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο περισσότερων από 70 υποστηρικτών και δικαίωμα χρήσης του λογότυπου ESA BIC.

H επόμενη προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην Μόνιμη Ανοικτή Πρόσκληση του ESA BIC Greece είναι στις 21 Φεβρουαρίου 2022. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από νομικά πρόσωπα με έδρα στην Ελλάδα (όχι άνω των 5 ετών), και από φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατοικούν με άδεια εργασίας εντός της Ελλάδας με υποχρέωση ίδρυσης νομικής οντότητας στην Ελληνική επικράτεια. 

Για την υποβολή του επιχειρηματικού σχεδίου ώστε να γίνετε μία από τις 25 επιχειρήσεις που θα υποστηρίξει η Θερμοκοιτίδα για Startups στο διαστημικό τομέα στην Ελλάδα, περισσότερες πληροφορίες στο www.esa-bic.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις