Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alva Labs: Η σουηδική Startup που εξορθολογίζει τις προσλήψεις των επιχειρήσεων μέσω data science και machine learning

H Alva Labs, ανακοίνωσε πως συμμετείχε πρόσφατα σε νέο γύρο χρηματοδότησης συγκεντρώνοντας το ποσό των 11,7 εκατ. ευρώ για το πρωτοποριακό ψηφιακό εργαλείο προσλήψεων που αναπτύσσει. Η τεχνολογία της σουηδικής Startup βοηθά τους recruiters να συγκρίνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα αιτήσεις εργασίας αξιοποιώντας τις δυνατότητες των δεδομένων. Η εταιρεία έχει ως όραμα τη δημιουργία μιας παγκόσμιας αγοράς εργασίας χωρίς προκαταλήψεις.

Επικεφαλής του γύρου ήταν η VNV Global, ενώ αναγνωρισμένοι επενδυτές όπως ο Tomas Linden συμμετείχαν στο γύρο χρηματοδότησης.

Ιδρυθείσα το 2017, η Alva Labs εξορθολογίζει τη διαδικασία πρόσληψης τόσο για τους recruiters όσο και για τους αιτούντες, παρέχοντας αξιολογήσεις υποψηφίων βάσει δεδομένων που προβλέπουν με ακρίβεια την επαγγελματική επιτυχία και την καταλληλότητα ενός υποψηφίου.

Τα ειδικά διαμορφωμένα τεστ της Alva Labs, που δημιουργήθηκαν από μια ομάδα ειδικών στον τομέα του data science, του hr και των ψυχομετρικών τεστ, συνδυάζουν την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση με τις τελευταίες τάσεις στην ψυχομετρία και την οργανωτική ψυχολογία. Η λύση της σουηδικής νεοφυούς επιχείρησης  εξετάζει, μεταξύ άλλων, τη λογική και την προσωπικότητα των υποψηφίων εξοικονομώντας χρόνο, χρήμα και πόρους στους υπεύθυνους προσλήψεων, αυξάνοντας επίσης τις πιθανότητες να βρουν το κατάλληλο άτομο για τη σωστή δουλειά.

Σύμφωνα με την Alva Labs, η λύση που προσφέρει – την οποία η ίδια χαρακτηρίζει ως ένα bias-free εργαλείο – διασφαλίζει επίσης την ακεραιότητα στις προσλήψεις, προάγοντας την ισότητα στη διαδικασία αξιολόγησης και αυξάνοντας τη διαφορετικότητα στους υποψηφίους.

Η αντικατάσταση εργαζομένων αποτελεί μια ιδιαίτερα δαπανηρή διαδικασία για μια επιχείρηση, ειδικά εάν πρόκειται για έναν υπάλληλο που εντάχθηκε πρόσφατα στην ομάδα. Για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στη μετά-covid εποχή είναι βασική προϋπόθεση αποτελεί η ικανότητα πρόσληψης και διατήρησης του ανθρώπινου δυναμικού

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Alva Labs, Malcolm Burenstam Linder, σχολίασε: «Οι recruiters έρχονται αντιμέτωποι με ιδιαίτερα μεγάλες προκλήσεις καθώς πρέπει να γνωρίζουν συνεχώς τι να αναζητήσουν σε έναν υποψήφιο. Όταν στις συνεντεύξεις χρησιμοποιούνται μεμονωμένες έννοιες όπως τι είναι «καλό» ή «απασχολήσιμο» η διαδικασία μπορεί να «μολυνθεί» από προκατάληψη.  Η Alva Labs παρέχει μια λύση σε αυτό διασφαλίζοντας αντικειμενικότητα τόσο για τους recruiters όσο και για τους υποψηφίους. Αυτό σημαίνει ότι οι κατάλληλοι άνθρωποι βρίσκουν τις σωστές θέσεις εργασίας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή τη στιγμή, καθώς η «Μεγάλη Παραίτηση» προκαλεί μια μαζική έξοδο εργαζομένων σε όλο τον κόσμο».

Κατά μέσο όρο, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τα τεστ της Alva Labs μπορούν να περιορίσουν τον αριθμό των υποψηφίων στο 10% των πιο σχετικών και κατάλληλων αιτούντων, χωρίς να χρειάζεται να εξετάσουν ούτε ένα βιογραφικό. Οι αξιολογήσεις της Alva Labs είναι επίσης υπερδιπλάσιες στην πρόβλεψη της απόδοσης της εργασίας συγκριτικά με τον παραδοσιακό τρόπο αξιολόγησης βιογραφικών.

Το 2021 η Alva Labs τριπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων της (επεκτείνοντας την ομάδα από 20 σε 60 υπαλλήλους) ενώ το διεθνές πελατολόγιό της υπεριδιπλασιάστηκε. Μεταξύ των πελατών της σουηδικής εταιρείας βρίσκονται μεγάλα ονόματα όπως η Deloitte, η Northvolt, η Voi και η Daniel Wellington.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το νέο γύρο χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθούν για να τροφοδοτήσουν τη διεθνή επέκταση της Alva Labs, με έμφαση το Ηνωμένο Βασίλειο και την ανάπτυξη νέων προϊόντων με στόχο τον εκσυγχρονισμό του βρετανικού τομέα πρόσληψης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις