Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ολλανδική Startup “σήκωσε” 4,25 εκατ. ευρώ για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών

Τα νέα σχέδια θα περιλαμβάνουν χώρους στάθμευσης για την φόρτιση των ηλεκτρικών φορτηγών.

Η νεοφυής επιχείρηση Leap24, με έδρα την Ουτρέχτη, που διευκολύνει το δίκτυο υπέρ-φόρτισης για ηλεκτρικά φορτηγά, συγκέντρωσε 4,25 εκατ. ευρώ. Στον γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η Yard Energy Investments ενώ τα νέα κεφάλαια θα επιτρέψουν την ανάπτυξη πολλαπλών τοποθεσιών σε όλη τη βορειοδυτική Ευρώπη, όπου κάθε τοποθεσία θα λειτουργεί με τουλάχιστον έξι θέσεις στάθμευσης ταχείας φόρτισης.

Η Startup που ιδρύθηκε το 2021 από τους Pelle Schlichting και Ferry Bosgra, έχει ως αποστολή να κάνει τη μετάβαση στην καθαρή κινητικότητα όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Μιλώντας για το πώς η Leap24 θα επεκτείνει το δίκτυο φόρτισης, ο Pelle Schlichting σημείωσε ότι με την τρέχουσα χρηματοδότηση, μπορούμε πλέον να αποκτήσουν και να αναπτύξουν πολλαπλές τοποθεσίες, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο ταχείας φόρτισης στη βορειοδυτική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, οι πρώτοι σταθμοί θα ανοίξουν στην Ολλανδία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Δεδομένου ότι η καθαρή κινητικότητα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους, θα πρέπει να υπάρχει και μια υποδομή φόρτισης ώστε να καταστεί αυτό δυνατό και η μετάβαση σε ηλεκτρικά φορτηγά να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Το 2025, οι μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές θα εισαγάγουν αστική ζώνη διανομής μηδενικών εκπομπών. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις θα χρειαστούν τοποθεσίες για να φορτίζουν γρήγορα τα οχήματά τους. Η φιλοδοξία αυτή προκαλεί τις επιχειρήσεις να καταστήσουν τις μεταφορές και τα logistics τους πιο βιώσιμα. Η πλατφόρμα συμβάλλει ακριβώς στην επιτάχυνση της διαδικασίας εξοπλίζοντας τις ζώνες μηδενικών εκπομπών με γρήγορους φορτιστές, όπως απαιτείται πλέον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις