Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κυκλοφόρησε το Νovus – το banking app για βιώσιμη διαχείριση χρημάτων

Μετά από το crowdfunding που είχε η εταιρεία, η εφαρμογή άρχισε να εξυπηρετεί όλους όσους θέλουν να ξοδεύουν αλλά και να συνεισφέρουν κάπου βιώσιμα.

Η εφαρμογή κοινωνικού αντίκτυπου Novus έχει αρχίσει να δέχεται πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το κλείσιμο ενός crowdfunding ύψους 3 εκατ. δολαρίων. Με τη Novus, κάθε φορά που ένας χρήστης πατάει την κάρτα του, οι πόντοι “αντίκτυπου” σε πραγματικό χρόνο δωρίζονται σε διάφορους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς σκοπούς, όπως η χρηματοδότηση γευμάτων και ο καθαρισμός του ωκεανού.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή τραπεζικών συναλλαγών μετατρέπει τις καθημερινές δαπάνες σε συνεισφορά για καλό σκοπό. Η Novus, που λειτουργεί και ως ψηφιακή τράπεζα (neobank), καθοδηγεί τους χρήστες και τους βοηθά να πετύχουν μια οικονομική ευεξία για να ζήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα δημιουργεί θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο κάθε φορά που αυτοί χρησιμοποιούν την κάρτα Novus.

Οι πελάτες μπορούν δηλαδή να παρακολουθούν τον αντίκτυπό τους για να δουν πόσο μεγάλη είναι η διαφορά που κάνουν, καθώς και να παρακολουθούν και να αντισταθμίζουν το αποτύπωμα άνθρακα τους με βάση τη δραστηριότητα της κάρτας τους. Αυτό που κάνει το app είναι να χαρτογραφεί τα έξοδα τους, το που πηγαίνουν αυτά και να προτείνει αντίστοιχα βιώσιμα brands – εκεί που τα χρήματα “πιάνουν τόπο”.

Η εταιρεία, η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία της Railsbank για τη βασική υποδομή της, έχει προσθέσει 150 βιώσιμες και ethical μάρκες στην αγορά της εντός της εφαρμογής και είναι πλέον ενεργή τόσο στο App Store όσο και στο Google Play Store.

Η προσπάθεια χρηματοδότησης ήρθε μετά από μια επένδυση pre-seed που εξασφαλίστηκε την προηγούμενη άνοιξη, η οποία ανεβάζει τα συνολικά κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει η νεοσύστατη επιχείρηση στα 5 εκατ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις