Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Uni Systems, TETRAGON και Mobics ιδρύουν την Museotek για εξ’ αποστάσεως περιήγηση σε μουσεία

Η Uni Systems, μέλος του Ομίλου Quest, ανακοίνωσε την ίδρυση από κοινού με τις TETRAGON και Mobics την εταιρεία Museotek, η οποία μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας, παρέχει σε σχολεία τη δυνατότητα για την εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο περιήγηση σε μουσεία, συλλογές και άλλους χώρους πολιτισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Uni Systems, TETRAGON και Mobics, εταιρείες με σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στην πληροφορική, στον πολιτισμό, στο holistic branding & design και στις υπηρεσίες διαδικτύου αντίστοιχα, δημιούργησαν μια πρακτική, εύχρηστη και απολύτως διαδραστική ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό (π.χ. σχολεία της ομογένειας) μπορούν να επισκεφθούν το μουσείο και τον χώρο πολιτισμού της επιλογής τους και να περιηγηθούν στα εκθέματα με τη βοήθεια εξειδικευμένων επιμελητών και μουσειοπαιδαγωγών.

Με την υπηρεσία «Το Μουσείο στο Σχολείο», που βασίζεται στην πλατφόρμα Museotek, ο επιμελητής από την πλευρά του μουσείου καλείται να μεταφέρει εικόνες και γνώσεις στη σχολική αίθουσα μέσα από μια ζωντανή, δυναμική και εξατομικευμένη επικοινωνία με τους μαθητές, οι οποίοι αντίστοιχα απολαμβάνουν την ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από ειδικά διαμορφωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και σενάρια περιήγησης με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Η συνολική εκπαιδευτική διαδικασία που περιλαμβάνει έντονο το στοιχείο της διάδρασης, υποστηρίζει το εκπαιδευτικό έργο και απλοποιεί τις διαδικασίες οργάνωσης εκπαιδευτικών εκδρομών, δίνοντας τη δυνατότητα σε σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες, ακριτικές ή εκτός Ελλάδας περιοχές να επισκεφθούν μουσεία των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και σε σχολεία των μεγάλων πόλεων να επισκεφθούν περιφερειακά μουσεία. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται η εξωστρέφεια τόσο των σχολείων όσο και των μουσείων, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται η οικονομική βιωσιμότητα των μουσείων και χώρων πολιτισμού που επλήγησαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τη μεγάλη μείωση πωλήσεων εισιτηρίων.

Η Museotek έχει ξεκινήσει την εμπορική της δραστηριότητα με την πλατφόρμα να έχει ολοκληρώσει την πιλοτική της φάση και να είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στο museotek.net.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις