Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sharpist: Νέα Series A χρηματοδότηση για υπηρεσίες digital coaching σε όλους τους εργαζόμενους του κόσμου

Τα τελευταία χρόνια η αγορά εταιρικής μάθησης και ανάπτυξης αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, με την αξία της αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως υπερβαίνει τα 300 δισ. δολάρια

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Sharpist τον νέο Series A γύρο χρηματοδότησης, αντλώντας περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας της η οποία αναπτύσσει λύσεις ψηφιακού coaching για επαγγελματίες. Η καινοτόμα edtech Startup με έδρα το Βερολίνο θέλει να προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε εξατομικευμένα εργαλεία εταιρικής μάθησης για όλους τους εργαζόμενους παγκοσμίως.

Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκαν αναγνωρισμένοι επενδυτές όπως η Endeit Capital και η Capnamic με τη συμμετοχή επιλεγμένων επιχειρηματικών αγγέλων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην VP of Workplace της Meta, Julien Codorniou, αλλά και VCs όπως η γαλλική Founders Future και η Porsche Ventures, ο επενδυτικός βραχίονας της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας. και οι υφιστάμενοι επενδυτές Vorwerk Ventures και btov Partners.

Τα τελευταία χρόνια η αγορά εταιρικής μάθησης και ανάπτυξης αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Η αξία της αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως υπερβαίνει τα 300 δισ. δολάρια, ενώ δεδομένης της μεγάλης “μάχης” που δίνουν οι επιχειρήσεις παγκοσμίως για την προσέλκυση ταλέντων, αναμένεται να φτάσει σύντομα σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Η Sharpist συνδέει τις εταιρείες με προσωπικούς business coaches από ένα διεθνές δίκτυο πιστοποιημένων συμβούλων μέσω της εφαρμογής που έχει αναπτύξει για κινητά και web, από κοινού με εξατομικευμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Ειδικότερα, η βερολινέζικη νεοφυής επιχείρηση βοηθά τους πελάτες της να ξεπεράσουν τις δυσκολίες πρόσληψης και στελέχωσης που αντιμετωπίζουν και να επιτύχουν στόχους όπως η επένδυση και η εντατική ανάπτυξη ταλέντων για τη δημιουργία καλύτερων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων και η μείωση του κύκλου εργασιών του προσωπικού διατηρώντας τους ανθρώπους τους πιο αφοσιωμένους, με κίνητρα και ενσωματωμένους στα μακροπρόθεσμα σχέδια της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη νεαρή Startup, το ποσοστό του learner engagement ξεπερνά το 90%. Η εταιρεία αποδίδει αυτό το υψηλό ποσοστό στην αφοσίωσή της στην επιτυχία των πελατών. Την ίδια στιγμή σημαντικό λόγο, σύμφωνα με την ίδια, παίζει η ποιότητα των coaches και η διαδικασία αντιστοίχισης με τις εταιρείες που αναλαμβάνει η πλατφόρμα της Sharpist. Οι εκπαιδευόμενοι συνδέονται με τον βέλτιστο για αυτούς coach με βάση τον τομέα εστίασης του εκπαιδευόμενου και στοιχεία από τον αλγόριθμο της πλατφόρμας.

Η νέα χρηματοδότηση έρχεται σε μια στιγμή που η Sharpist έχει στραμμένα τα μάτια της στην επέκταση, έχοντας ως όραμα της ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσω coaching και εξατομικευμένων εμπειριών μάθησης. Η Sharpist σχεδιάζει να διπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο αποτελείται από 100 άτομα, εδραιώνοντας τη θέση της ως ηγέτης στην αγορά του digital coaching. Η startup edtech θα επικεντρωθεί επίσης στην επέκταση των δραστηριοτήτων της σε όλη την Ευρώπη και στην ανάπτυξη προϊόντων με έμφαση το product experience.

Με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση ο Hendrik Schriefer, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Sharpist δήλωσε: «Το νέο ​​κεφάλαιο μάς επιτρέπει να επενδύσουμε περαιτέρω στην εμπειρία προϊόντων και σταδιακά να καταστήσουμε τη Sharpist ηγέτη της αγοράς digital coaching στην Ευρώπη. Σκοπεύουμε να προσφέρουμε τις coaching υπηρεσίες μας και σε άλλες πολλά υποσχόμενες περιοχές, ξεκινώντας από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τους νέους επενδυτές μας Endeit Capital, Capnamic και Porsche Ventures στην προσπάθειά μας να γίνουμε η κορυφαία πλατφόρμα στον κλάδο. Σίγουρα θα επωφεληθούμε σημαντικά από την τεράστια εμπειρία που διαθέτουν στη δημιουργία ισχυρών, πολυεθνικών εταιρειών».

Διαβάστε επίσης:

Πώς οι ευρωπαϊκές Startups ανέκτησαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις