Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Advent Technologies: Νέες συμφωνίες ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων για παράδοση ηλεκτροχημικών εξαρτημάτων

Η Advent Technologies, ένας από τους αναγνωρισμένους ηγέτες στον χώρο της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου και τεχνολογίας υδρογόνου, ανακοίνωσε την υπογραφή νέων συμβάσεων με κατασκευαστές λύσεων καθαρής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας για την παράδοση εξαρτημάτων ηλεκτροχημείας.

Τα συμβόλαια υπογράφηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2021, με τη συνολική τους αξία να υπολογίζεται στα 2,2 εκατ. δολάρια. Η Advent άρχισε να παραδίδει εξαρτήματα ηλεκτροχημείας το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και οι παραδόσεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022. Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων επιχειρήσεων προέρχεται από πελάτες με έδρα τη Βόρεια Αμερική.

Ο Δρ Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε σε μια πορεία υψηλής ανάπτυξης και επεκτείνουμε τις σχέσεις με τους πελάτες σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία. Η Advent αναγνωρίζεται ως μια εταιρεία τεχνολογίας που αλλάζει τα δεδομένα  και η φιλοσοφία μας είναι να παρέχουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας σε εταιρείες τόσο αφοσιωμένες σε ένα μέλλον καθαρής ενέργειας όσο είμαστε κι εμείς. Ανυπομονούμε να βοηθήσουμε τος πελάτες μας να επιτύχουν τους στόχους τους και ελπίζουμε ότι η εμπιστοσύνη τους θα βοηθήσει την Advent να επεκτείνει τις δραστηριότητές της έχοντας ικανοποιημένους πελάτες.”

Τα εξαρτήματα ηλεκτροχημείας της Advent περιλαμβάνουν ηλεκτρόδια, μεμβράνες και συγκροτήματα ηλεκτροδίων μεμβράνης (“MEAs”). Αυτά τα εξαρτήματα είναι κρίσιμα για τις κυψέλες καυσίμου, τους ηλεκτρολύτες και τις μπαταρίες αποθήκευσης ανανεώσιμης ενέργειας (flow batteries). Η απόδοση αυτών των συστατικών καθορίζει τη διάρκεια ζωής, την αποτελεσματικότητα, το βάρος και, τελικά, ένα σημαντικό μέρος του κόστους των τελικών προϊόντων ηλεκτροχημείας. Η Advent καινοτομεί συνεχώς στον τομέα των ηλεκτροχημικών συστατικών. Τα βασικά σημεία ανάπτυξης της Advent το 2021 ήταν:

  • Η παράδοση εξαρτημάτων σε κορυφαίο κατασκευαστή εξοπλισμού πράσινης ενέργειας με έδρα τις ΗΠΑ
  • Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Northeastern για την ανάπτυξη MEAs για ηλεκτρολύτες χαμηλού κόστους (παραγωγή πράσινου υδρογόνου)
  • Είσοδος στο πρόγραμμα L’Innovator από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (US DoE) για την ανάπτυξη MEAs επόμενης γενιάς HT-PEM για την αγορά κυψελών καυσίμου

Τα υλικά ηλεκτροχημείας του R&D της Advent με έδρα τη Βοστώνη, Μασαχουσέτη, με δυνατότητες σύνθεσης και κατασκευής στην Ευρώπη. Η Advent επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες μέσω της ανάπτυξης μιας νέας εγκατάστασης στην πανεπιστημιούπολη Hood Park στο Charlestown της Μασαχουσέτης, η οποία θα επικεντρωθεί κυρίως στην ανάπτυξη και την παραγωγή εξαρτημάτων κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς.

Ο Επικεφαλής Τεχνολογίας της Advent Dr Emory DeCastro πρόσθεσε: “Το 2021 ήταν μια χρονιά επιτυχημένης ανάπτυξης και σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στην πρωτιά χρόνια της Advent ως δημόσια εταιρεία. Τα προϊόντα της εταιρείας είχαν 100% αποδοχή από τους πελάτες μας με μηδενικές επιστροφές για θέματα ποιότητας. Οι νέες εγκαταστάσεις του Hood Park θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε το Scale-up και να υλοποιήσουμε την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση ηλεκτροχημικών εξαρτημάτων στον χώρο της καθαρής ενέργειας”.

Διαβάστε επίσης:

Advent Technologies: Μνημόνιο συνεργασίας με την BASF με φόντο την υλοποίηση νέων project μεγάλης κλίμακας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις