Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δια χειρός Φοίβου το πρώτο μουσικό NFT στην Ελλάδα

Ο "πλατινένιος" Φοίβος έβγαλε το πρώτο "χρυσό" NFT.

Ο Έλληνας παραγωγός και μουσικός Φοίβος, ο οποίος έχει χαρίσει πολλές εμπορικές επιτυχίες στην ελληνική ποπ μουσική σκηνή των 00s, δημιούργησε το πρώτο NFT για χειρόγραφο του τραγουδιού “Ατόφιο χρυσάφι”.  

Το αρχείο έχει ήδη βγει σε δημοπρασία στο μοναδικό portal για NFT στην χώρα, το Spania.io για τουλάχιστον μια εβδομάδα, μέχρι την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στις 21.00. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα μοναδικό βίντεο με βάση την αρχική εκδοχή του τραγουδιού έτσι όπως γράφτηκε από τον ίδιο.  

Το άτομο που θα κερδίσει στην δημοπρασία θα πάρει, εκτός από το NFT με την ακυκλοφόρητη βερσιόν του χιτ, και το αυθεντικό χειρόγραφο, το οποίο υπογράφει κατεξοχήν ο Φοίβος, ενώ θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τον συνθέτη στο στούντιο του.  

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τις 16 Φεβρουαρίου 2022 και μόλις πριν 2 μέρες διατέθηκε ένα ακόμη βίντεο επίσης περιορισμένης κυκλοφορίας και έκδοσης, αφού θα αφορά μόλις 40 NFT από συνολικά 50 αντίτυπα. Δεν είναι φυσικά το μόνο NFT που έχει κάνει landing στην χώρα αφού και ο Νίκος Γκάλης είχε βγάλει ένα NFT με φανέλες που φορούσε σε αγώνες του.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις