Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

4YFN: Ποιες ελληνικές Startups συμμετέχουν στη κορυφαία πλατφόρμα καινοτομίας

Ιδιαίτερα δυναμικό είναι το ελληνικό "παρόν" στο meeting point των Startups του φετινού MWC της Βαρκελώνης.

Για όγδοη χρονιά, η κορυφαία πλατφόρμα start-up και καινοτομίας της GSMA, 4 Years From Now (4YFN), επιστρέφει από σήμερα με την έναρξη των εργασιών του Mobile World Conference (MWC) στην Βαρκελώνη. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η συνολικότερη τηλεπικοινωνιακή αγορά διεθνώς καταδεικνύει τη σημασία που ενέχει η συγκεκριμένη κοινότητα, συνδέοντας νεοφυείς επιχειρήσεις, επενδυτές, ιδρύματα, επιχειρήσεις, οργανισμούς, αναλυτές κ.ο.κ.

Κάτι παραπάνω από 500 διεθνείς Startups ξεκίνησαν νωρίτερα σήμερα να εκθέτουν τις πλέον καινούριες υπηρεσίες, λύσεις, τεχνολογίες και προϊόντα τους.

Την ίδια στιγμή, περισσότερες από 200 νεοφυείς επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στο 4YFN Discovery Area Pitching Stage, με απώτερο σκοπό να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από κορυφαία funds, VCs και εν γένει επενδυτές ώστε να υποστηρίξουν την επόμενη φάση του επιχειρηματικού τους ταξιδιού.

Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία μέσω της 4YFN αναμένεται να υποστηριχτούν πολλαπλές ευκαιρίες δικτύωσης και μάθησης για μια σειρά από διαφορετικές start-ups, επιχειρήσεις και επενδυτές, που εκτιμάται πως έχουν διαθέσιμα περί τα 4 δισ. ευρώ για τοποθέτηση σε επενδύσεις προς νεοφυείς επιχειρήσεις.

Τετράπτυχο ενδιαφέροντος

Φέτος, το 4YFN έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επικεντρωθεί σε τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες.

Πρόκειται για τις:

  • Tech Humanism εξετάζοντας πώς η καινοτομία επηρεάζει την ανθρωπότητα και την κοινωνία.
  • Founders όπου ιδρυτές, χρηματοδότες και εν γένει ειδικοί «μοιράζονται» ιδέες και συμβουλές προς το ενδιαφερόμενο κοινό.
  • Χρηματοδότηση & Εταιρικό Venturing όπου μοιράζονται οι βέλτιστες πρακτικές στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εκτέλεση προγραμμάτων. και
  • Creative Minds όπου οι δημιουργικοί ηγέτες εξερευνούν τις τελευταίες τάσεις στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.

Εκτός από τα νέα θέματα, τα επιμελημένα προγράμματα θα αναδείξουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία σε κλάδους υψηλής ανάπτυξης και στρατηγικούς τομείς, όπως η ψηφιακή υγεία, ο αντίκτυπος, η τεχνολογία αιχμής, η fintech, ο αθλητισμός, οι επενδυτές, οι κοινότητες και το Diversity4Tech. Όλα αυτά τα θέματα και πολλά άλλα θα είναι στη σειρά περισσότερων από 300 ομιλητών – συμπεριλαμβανομένου του Sasha Michaud, συνιδρυτή του tech unicorn με έδρα τη Βαρκελώνη, Glovo – μαζί

«Η παγκόσμια κοινότητα start-ups χαρακτηρίζεται από έντονη άνθιση, γεγονός που μας επιτρέπει να είμαστε ενθουσιασμένοι που εισάγουμε τη συγκεκριμένη θετική δυναμική στη Βαρκελώνη δια μέσω του 4YFN. Μπροστά μας ορθώνεται ένα αισιόδοξο επενδυτικό τοπίο αυτή τη στιγμή, με αποτέλεσμα εκεί έξω να υφίστανται πραγματικές ευκαιρίες. Σε αυτό το πλαίσιο, επιχειρούμε να συνδυάσουμε τους κόσμους της καινοτομίας και των επενδύσεων, υποστηρίζοντας ένα τεχνολογικό οικοσύστημα, το οποίο διακρίνεται από ανοικτούς ορίζοντες, δίχως αποκλεισμούς, το οποίο μπορεί να καινοτομεί, να συνεργάζεται και να εμπνέει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Pere Duran, Διευθυντής της σειράς 4YFN.

Στη φετινή 4YFN δυναμικό παρόν δίνουν και οι Startups του ελληνικού οικοσυστήματος, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από 6 ανερχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο λόγος για την Apifon, την Magos, την MSENSIS, την Orfium την Parking Stream και τη RUN4MORE οι οποίες έχοντας αναπτύξει καινοτόμες τεχνολογίες αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα τόσο των χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης όσο και των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Η Apifon είναι μία εταιρεία τεχνολογίας που ενδυναμώνει επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, να αναπτύσσονται, να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους και να δημιουργούν αξία για όλους, μέσω απλών, φιλικών στη χρήση πλατφορμών, που προσφέρουν υπηρεσίες αποστολής μηνυμάτων και αυτοματισμούς μάρκετινγκ. Μέσω της πολυκαναλικής πλατφόρμας της Apifon (Email, SMS, Viber, WhatsApp, RCS κτλ.), οι επιχειρήσεις μπορούν να διευρύνουν το κοινό τους, να δημιουργούν πολυκαναλικές και στοχευμένες καμπάνιες, να μετρούν την απόδοσή των ενεργειών τους και να υλοποιούν αυτοματισμούς μάρκετινγκ ώστε να αυξάνουν τα έσοδα τους και να βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών τους. Επίσης, τους δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάζουν ελκυστικές καμπάνιες και landing pages χωρίς καμία γνώση προγραμματισμού ή design, προσφέροντας έτσι λύσεις σε κάθε επιχείρηση.

Η Magos είναι μια λύση που συνδυάζει hardware (γάντια) και λογισμικό, δημιουργώντας μία κορυφαία λύση όσον
αφορά στον εξοπλισμό VR. Η Magos φέρνει σ την αίσθηση αφής μέσω των δακτύλων του χρήστη σε περιβάλλοντα
extended reality, όντας η μόνη που επιτρέπει ζωντανές αλληλεπιδράσεις. Αυτό είναι εφικτό χάρη στη μοναδική προσέγγιση της Magos (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα), της οποίας το θεμελιώδες στοιχείο είναι η υψηλή ακρίβεια δεδομένων και η αξιοπιστία της παρακολούθησης των δακτύλων. Η εταιρεία συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες αεροδιαστημικής, άμυνας και υγειονομικής περίθαλψης στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Η mSensis ιδρύθηκε το 2007 και διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα που εξυπηρετεί κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μεγάλες επιχειρήσεις και δημόσιους τομείς στην Ευρώπη. Η εταιρεία είναι πάροχος λογισμικού και system provider, εστιάζοντας στις τεχνολογίες επόμενης γενιάς. Διαθέτοντας κορυφαία τεχνογνωσία και know-how, καταφέρνει να προσφέρει διαφοροποιημένες υπηρεσίες, παρέχοντας στους πελάτες της λύσεις υψηλής ποιότητας. Το IMA-HUB επικεντρώνεται κυρίως στην αλληλεπίδραση μεταξύ της παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας και της διαλειτουργικότητας και έχει ως στόχο να παράγει υποδομές και καινοτόμα εργαλεία για την υποστήριξη της εξέλιξής τους.

Η Orfium είναι μια βραβευμένη εταιρεία ανάπτυξης κορυφαίων λύσεων τεχνολογίας που αντιμετωπίζουν τα πιο σύνθετα προβλήματα της βιομηχανίας ψυχαγωγίας σχετικά με τη μουσική, το περιεχόμενο και τη διαχείριση δικαιωμάτων. Στόχος της είναι η δημιουργία λογισμικού που ενισχύει την εμπορική αξία της βιομηχανίας ψυχαγωγίας για όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι λύσεις της αναπτύσσονται από εξειδικευμένα στελέχη, αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, και υποστηρίζονται από αποδεδειγμένα μοντέλα AI/ML με κορυφαίο ιστορικό αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας.

Η ParkingStream είναι μια startup που διαμορφώνει τη στάθμευση του μέλλοντος, όπου όλες οι επίπονες και αναποτελεσματικές χειρωνακτικές εργασίες του σήμερα θα αυτοματοποιηθούν πλήρως. Η λύση, για την οποία εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, καταγράφει το χρόνο που κάθε όχημα βρίσκεται σταθμευμένο στο δρόμο με τη χρήση καμερών ALPR που ελέγχουν τις γωνίες ενός κέντρου της πόλης. Ο χρόνος στάθμευσης υπολογίζεται αυτόματα και η χρέωση γίνεται είτε μέσω του αυτόματου συστήματος πληρωμών της ParkingStream είτε μέσω άλλων συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών.

Το Run4More είναι μια εφαρμογή για κινητά που παρακινεί και ανταμείβει τους χρήστες της με πόντους για τη σωματική τους δραστηριότητα. Αυτοί οι πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν στους συνεργάτες της εταιρείας για εκπτώσεις και επιβραβεύσεις. Δεν πρόκειται απλά για ακόμη μια εφαρμογή φυσικής κατάστασης, η οποία επικεντρώνεται μόνο σε εκείνους που ήδη ασκούνται. Στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει τα κατάλληλα κίνητρα σε ολόκληρο τον πληθυσμό ώστε να υιοθετήσει έναν σωματικά πιο ενεργό τρόπο ζωής, προσθέτοντας άσκηση στην καθημερινή του δραστηριότητα. Αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη της σωματικής άσκησης, η εταιρεία θέλει να φέρει πιο κοντά τους χρήστες και τις συνεργαζόμενες εταιρείες στην ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη ενός υγιέστερου και βιώσιμου τρόπου ζωής.

Βραβεία 4YFN 2022

Τέλος, τα Βραβεία 4YFN -που αποτελούν τμήμα των Global Mobile Awards (GLOMO Awards) της GSMA- στοχεύουν να αναδείξουν και επιβραβεύσουν ταυτόχρονα τις καλύτερες ψηφιακές νεοφυείς επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο. Οι πέντε φιναλίστ φέτος είναι οι Authena, Nax Solutions, IDUN Technologies, Citibeats και ROYBI Roboi.

Διαβάστε επίσης:

MWC Barcelona 2022: “Δύναμη Πυρός” της ελληνικής αποστολής οι κορυφαίες Startups

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις