Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

JA Startup: Παράταση για τις αιτήσεις συμμετοχής στον κορυφαίο φοιτητικό διαγωνισμό

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Φοιτητικό Διαγωνισμό «JA Start Up» παρατείνονται έως τις 10 Μαρτίου. Σύμφωνα με την Junior Achievement Greece, που διοργανώνει τον διαγωνισμό, η συμμετοχή είναι μαζική και η παράταση δίνεται προκειμένου, φοιτητές και φοιτήτριες που δεν πρόλαβαν την αρχική ημερομηνία να συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνισμό και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Ο διαγωνισμός «JA Start Up» διεξάγεται για 8η συνεχή χρονιά. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν όλα τα βήματα δημιουργίας μιας επιχείρησης, να διεκδικήσουν διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και ευκαιρίες για δικτύωση, που θα τους βοηθήσουν για να προχωρήσουν την ιδέα τους στην αληθινή αγορά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται στο: https://bit.ly/JA_Start_Up_2022.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με αληθινή ματιά στο μέλλον και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η υλοποίηση «JA Start Up» για μία ακόμα χρονιά. Όχι μόνο για όσα έχουν επιτύχει οι ομάδες κατά τα προηγούμενα χρόνια αλλά πρωτίστως διότι τους παρέχει σημαντικά εφόδια για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους», σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματος Ιωάννα Κυπριώτη.

«Με το πρόγραμμα αυτό διασφαλίζουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αποκτούν πρόσβαση και γνώση σε όλες τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Συνδράμουμε έτσι, ως Junior Achievement Greece, στο όραμα για ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες», τονίζει ο Αργύρης Τζικόπουλος, γενικός διευθυντής του Junior Achievement Greece.

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «JA Start Up» του JA Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες 18-30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης. Ουσιαστικά, φοιτητές δημιουργούν ομάδες και για διάστημα τριών μηνών εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές και μέντορες.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα «JA Start Up» στο: https://jagreece.org/programs/start-up/

Το 2021 η Eλληνική φοιτητική «start-up» Swim.me, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Europe Enterprise Challenge 2021 με το «έξυπνο» σκουφάκι πισίνας για άτομα με προβλήματα όρασης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις