Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Volocopter: Νέα χρηματοδότηση 170 εκατ. δολαρίων για το λανσάρισμα των πρώτων υπηρεσιών ιπτάμενων ταξί

Η Volocopter, η πρωτοποριακή Startup από τη νότια Γερμανία (Bruchsal) που αναπτύσσει ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης και ένα επιχειρηματικό μοντέλο για τη λειτουργία τους σε στόλους τύπου ταξί σε αστικές περιοχές, συμμετείχε πρόσφατα σε έναν ακόμη μεγάλο γύρο χρηματοδότησης καθώς ετοιμάζει τα πρώτα της εμπορικά λανσαρίσματα. Από τη στιγμή που η Volocopter ανακοίνωσε πως θα προσφέρει υπηρεσίες αεροταξί σε περιοχές όπως η Σιγκαπούρη, η Ρώμη και το Παρίσι έχει αντλήσει περισσότερα από 170 εκατ. δολάρια, ενώ τα κεφάλαια θα διατεθούν για το λανσάρισμα των πρώτων της υπηρεσιών αεροταξί.

Ένας εκπρόσωπος της Volocopter δήλωσε είπε πως η εμπορική κυκλοφορία των καινοτόμων ηλεκτρικών αεροσκαφών θα εξαρτηθεί από το είδος πιστοποίησης που θα λάβει και πότε. Εάν η διαδικασία πιστοποίησης ολοκληρωθεί πλήρως το δεύτερο εξάμηνο έως τα τέλη του 2023, η εμπορική κυκλοφορία στις πρώτες πόλεις αναμένεται να ξεκινήσει το 2024. Ο Florian Reuter, Διευθύνων Σύμβουλος της Volocopter, δήλωσε τον Μάρτιο του 2021 ότι οι υπηρεσίες αεροταξί αναμένεται να ξεκινήσουν σε ορίζοντα διετίας.

«Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε εμπορικές πτήσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τα κεφάλαια που άντλησε η Volocopter είναι μέρος μιας Series E χρηματοδότησης συνολικού ύψους μεταξύ 300 και 500 εκατ. ευρώ. Η νέα χρηματοδότηση εκτόξευσε την αξία της Volocopter με την αποτίμηση της γερμανικής νεοφυούς επιχείρησης να αγγίζει τα 2 δισ. δολάρια.

«Αρκετοί άλλοι επενδυτές βρίσκεται σε φάση due diligence, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη το χρονοδιάγραμμα του επόμενου γύρου υπογραφής ούτε το πλήρες ποσό», δήλωσε εκπρόσωπος από την περιοχή του Bruchsal.

Η Volocopter προκάλεσε disrupt στον χώρο των αυτόνομων οχημάτων όταν το 2017 – με την υποστήριξη κολοσσών όπως η Intel – πραγματοποίησε την πρώτη της δοκιμή αυτόνομου ιπτάμενου αυτοκινήτου στο Ντουμπάι. Ωστόσο, η ανακοίνωση της νέας χρηματοδότησης δεν κάνει κάποια αναφορά σε δυνατότητες αυτονομίας όσον αφορά τα ηλεκτρικά αεροσκάφη, υπογραμμίζοντας πιο άμεσα υλοποιήσιμα features, ενόψει της έναρξης της υπηρεσίας αεροταξί στις χώρες της Ευρώπης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις