Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η PayPal σταματά την παροχή υπηρεσιών στην Ρωσία

Παραδοσιακά και μη χρηματοπιστωτικά μέσα παύουν τις εργασίες τους μαζικά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στο πλαίσιο παγκόσμιων κυρώσεων.

Η PayPal παύει όλες τις υπηρεσίες της στη Ρωσία σε μια σειρά κυρώσεων που δεν αγγίζει μόνο τις τυπικές τράπεζες. Η PayPal σταμάτησε να δέχεται νέους χρήστες στη Ρωσία και θα συνεχίσει να υποστηρίζει αναλήψεις “για ένα χρονικό διάστημα, διασφαλίζοντας ότι τα υπόλοιπα των λογαριασμών διανέμονται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς”.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι υπηρεσίες της PayPal στη Ρωσία αναστέλλονται επ’ αόριστον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του CEO Dan Schulman, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία “συμπορεύεται με τη διεθνή κοινότητα καταδικάζοντας τη βίαιη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία”.

Τόσο η Mastercard, η Visa, όσο και η American Express, ανέλαβαν επίσης δράση για να αποκλείσουν πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τις συναλλαγές πληρωμών, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και αναστέλλοντας όλες τις υπηρεσίες του δικτύου στη Ρωσία.

Με την ενέργεια αυτή, οι κάρτες που εκδίδονται από ρωσικές τράπεζες δεν θα υποστηρίζονται πλέον από τα δίκτυα καρτών, ανεξάρτητα από το πού χρησιμοποιούνται – εντός ή εκτός Ρωσίας ενώ οποιαδήποτε κάρτα εκδοθεί εκτός της χώρας δεν θα λειτουργεί σε ρωσικούς εμπόρους ή ΑΤΜ.

Η Mastercard δραστηριοποιείται στη Ρωσία για περισσότερα από 25 χρόνια, μετρώντας σχεδόν 200 εργαζόμενους, τους οποίους πλέον θα θέσει ξανά σε διαθεσιμότητα όταν κριθεί εφικτό για την αποκατάσταση των εργασιών.

Διαβάστε σχετικά:

Η Mastercard αποκλείει χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις