Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εφαρμογή στέλνει σήματα κινδύνου σε Ουκρανούς πολίτες

Η εφαρμογή προειδοποιεί τους ανθρώπους για το που αναμένεται επίθεση ενώ τους ενημερώνει για το πότε η περιοχή είναι "πράσινη" και μπορούν να μετακινηθούν.

Η Ajax Systems έχει εγκαινιάσει την εφαρμογή Air Alert για την ενημέρωση των Ουκρανών πολιτών σχετικά με τους συναγερμούς πολιτικής προστασίας στην περιοχή τους.

Σε συνεργασία με το stfalcon.com και με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, η Ajax Systems έθεσε σε λειτουργία την εφαρμογή Air Alert. Το app έχει σχεδιαστεί για να ενημερώνει άμεσα τους πολίτες σχετικά με την έναρξη και τη λήξη ενός συναγερμού πολιτικής άμυνας στην περιοχή τους και είναι πλέον διαθέσιμη για συστήματα Android και iOS. Δεν απαιτείται εγγραφή, αρκεί ο χρήστης να επιλέξει την περιοχή στην οποία βρίσκεται από μια λίστα. Επίσης, το Air Alert δεν συλλέγει δεδομένα χρηστών ή γεωγραφικής θέσης για την παράλληλη προστασία τους.

Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να προειδοποιεί τον κόσμο σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής, χημικής επίθεσης, τεχνολογικής καταστροφής ή άλλων τύπων συναγερμών πολιτικής άμυνας. Οι ειδοποιήσεις, οι οποίες παραδίδονται ακόμη και σε αθόρυβη λειτουργία ή αναστολής λειτουργίας του smartphone, αντιγράφουν τις σειρήνες πολιτικής προστασίας στις πόλεις, οπότε οι χρήστες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα σήματά τους όταν αντιδρούν στις ειδοποιήσεις της εφαρμογής.

Η εφαρμογή Air Alert έχει σχεδιαστεί ως ένα επιπλέον εργαλείο και όχι ως κύρια πηγή ειδοποιήσεων πολιτικής άμυνας. Οι σειρήνες πολιτικής προστασίας ή άλλα μέτρα ενημέρωσης δεν είναι τόσο αποτελεσματικά σε απομακρυσμένες ή νέες συνοικίες πόλεων, σε μικρές πόλεις και χωριά. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα αξιόπιστο εναλλακτικό εργαλείο με ειδοποιήσεις για την παρακολούθηση της κατάστασης. Η εφαρμογή λαμβάνει σήματα από πρώτο χέρι από τις ουκρανικές περιφερειακές διοικητικές μονάδες, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αντιδράσουν το συντομότερο δυνατό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις