Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τρία πολλά υποσχόμενα crypto ETF για να κάνετε follow-up

Με τους επενδυτές να αναζητούν επίμονα νέους τρόπους για να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους στην αγορά, υπάρχουν τρία πολλά υποσχόμενα ETF για τους επόμενους μήνες.

Τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να τραβούν το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών, με τη ζήτηση για ψηφιακά νομίσματα να αυξάνεται σημαντικά από χρόνο σε χρόνο. Προσφέροντας μεγαλύτερες επιλογές, ανεξαρτησία και ευκαιρίες, το κρυπτονόμισμα είναι μια σημαντική επένδυση για αποδέχονται τους κινδύνους που συνοδεύονται με τέτοιου είδους συναλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτής της τάσης, τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια crypto (ETF) αυξάνουν κατακόρυφα τη δημοτικότητά τους μεταξύ των επενδυτών, καθιστώντας την επένδυση σε bitcoin εξίσου εύκολη με την αγορά δημοφιλών μετοχών. Ένα ETF προσφέρει έκθεση σε ένα καλάθι διαφορετικών κρυπτονομισμάτων και ταυτόχρονα παρέχει ευκολότερη πρόσβαση στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Τι είναι ένα ETF;

Ένα ETF είναι μια ομάδα μετοχών ή περιουσιακών στοιχείων που ομαδοποιούνται και στη συνέχεια πωλούνται σε ένα χρηματιστήριο, γεγονός που επιτρέπει την κατοχή μιας ποικιλίας μετοχών ή περιουσιακών στοιχείων μέσω της κατοχής ενός μόνο μεριδίου του ETF.

Ένα ETF παρακολουθεί την τιμή ενός ή περισσότερων ψηφιακών tokens, δίνοντας την δυνατότητα να αξιοποιηθεί η τιμή του bitcoin, χωρίς να έρθει κανείς αντιμέτωπος με τον σύνθετο τρόπο λειτουργίας του. Πολλοί επενδυτές ενδιαφέρονται για τα crypto ETF λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν με σχετικά low-effort.

Είτε πρόκειται για ευελιξία με τις συναλλαγές, είτε για διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου, ή για χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας, τα ETF είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος για να εκτεθεί κάποιος στο bitcoin.

Τα τρία κορυφαία crypto-ETF με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης

1. Siren Nasdaq NexGen Economy ETF (BLCN)
Eίναι ένα από τα πρώτα ETF που επικεντρώνονται στην τεχνολογία blockchain. Με AUM στις 142,5 εκατ. λίρες, το αμοιβαίο κεφάλαιο παρακολουθεί έναν δείκτη παγκόσμιων εταιρειών που έχουν δεσμευτεί για την ανάπτυξη blockchain.

Το κύριο κριτήριο που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση μιας εταιρείας είναι το επίπεδο των υλικών πόρων που έχει δεσμεύσει για την έρευνα, την ανάπτυξη, την υποστήριξη και την επέκταση της χρήσης της τεχνολογίας blockchain που θα διαδραματίσει όπως φαίνεται κεντρικό ρόλο στις οικονομικές συναλλαγές του μέλλοντος.

2. Το Amplify Transformational Data Sharing ETF (BLOK)
Eίναι ένα ενεργά διαχειριζόμενο χαρτοφυλάκιο, το οποίο αποτελείται κυρίως από παγκόσμιες μετοχές με έμφαση επίσης στο blockchain. Με AUM στις 671,6 εκατ. λίρες, το BLOK επενδύει σε εταιρείες που αναπτύσσουν ή χρησιμοποιούν αυτό που αποκαλεί “τεχνολογίες μετασχηματισμού της κοινής χρήσης δεδομένων”, εστιάζοντας κυρίως στην τεχνολογία blockchain.

Το συνεχώς αναπτυσσόμενο οικοσύστημα blockchain, η τεχνολογία που κινεί τα bitcoins, διευκολύνει άλλωστε την καταγραφή συναλλαγών και την παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων στο επιχειρηματικό περιβάλλον, ενώ πρόκειται για ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον που περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς κλάδους λόγω του μεγάλου αριθμού εφαρμογών, με την αγορά να έχει ευρείες δυνατότητες ανάπτυξης, δεδομένου ότι ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται και οι προγραμματιστές συνεχίζουν να δημιουργούν το λεγόμενο νέο Internet.

3. Το ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO)
Παρέχει πρόσβαση στη δυναμική του bitcoin (BTC) σε ένα ETF πλαίσιο. Το αμοιβαίο κεφάλαιο δεν επενδύει απευθείας στο bitcoin, αλλά σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin διαπραγματεύονται σε contango, πράγμα που σημαίνει ότι η τιμή του επόμενου μήνα θα είναι υψηλότερη από τους προηγούμενους μήνες.

Κάθε φορά που το αμοιβαίο κεφάλαιο πουλά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πιο κοντά στη λήξη, πουλάει το φθηνότερο συμβόλαιο για να αγοράσει το ακριβότερο.

Αυτή η διαδικασία επηρεάζει την καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) του αμοιβαίου κεφαλαίου, γεγονός που το κάνει να υστερεί ελαφρώς σε σχέση με το spot bitcoin. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το ETF είναι ο πιο προσιτός τρόπος για να αποκτήσουν οι συναλλασσόμενοι ορατότητα σε bitcoin μέσω χρηματιστηριακών μέσων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις