Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SpaceX θέλει να αλλάξει το in-flight internet

Οι δορυφόροι Starlink ίσως αλλάξουν τα δεδομένα για τη συνδεσιμότητα κατά τη διάρκεια πτήσεων.

Η αγορά της in-flight συνδεσιμότητας ήταν πάντα ενδιαφέρουσα για τον Elon Musk και την SpaceX, ιδιαίτερα μετά το λανσάρισμα της υπηρεσίας Starlink.  Η πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια πτήσεων και μάλιστα σε ικανοποιητικές ταχύτητες δεν είναι πάντα δεδομένη, όμως οι δορυφόροι Starlink ίσως να φέρουν την αλλαγή.

Η SpaceX θεωρεί πως η σύνδεση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια μίας πτήσης δεν πρέπει να διαφέρει πολύ από εκείνη στο σπίτι μας. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο πρέπει να είναι απλή, σταθερή και η σύνδεση να έχει μεγάλη ταχύτητα και η εταιρεία πιστεύει πως ένας πομπός ειδικά για τα αεροσκάφη μπορεί να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και να πάει το in-flight internet στο επόμενο επίπεδο.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνεργάζονται ήδη με παρόχους δορυφορικού internet ώστε να προσφέρουν Wi-Fi στους επιβάτες, όμως οι υπάρχοντες δορυφόροι κινούνται σε τροχιά αρκετά μακριά από τη γη. Οι δορυφόροι Starlink, κινούμενοι πιο κοντά στη γη, μπορούν να προσφέρουν συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο για τα αεροσκάφη και επομένως καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών για τους επιβάτες.

Η SpaceX δοκιμάζει δορυφορικές κεραίες, τερματικά ειδικά για τα αεροσκάφη, ενώ βρίσκεται επίσης σε διαδικασίες για να λάβει έγκριση από τους αρμόδιους φορείς και να εισαχθεί στην αγορά in-flight συνδεσιμότητας. Ως τώρα, σε τροχιά βρίσκονται περισσότεροι από 2.000 δορυφόροι Starlink που υποστηρίζουν το έργο της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Elon Musk καλεί μέσω Twitter σε μονομαχία τον Πούτιν

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις