Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η reverse.supply “σήκωσε” 5,5 εκατ. δολάρια για λογισμικό thrift e-shops

Η εταιρεία έχει διαμορφώσει μια recommerce πλατφόρμα που κάνει disrupt στον χώρο των fashion brands, ανοίγοντας βιώσιμα thrift marketplaces.

Η reverse.supply πλατφόρμα e-commerce λογισμικού με έδρα το Βερολίνο συγκέντρωσε 5,5 εκατ. ευρώ για να φέρει τα thrift markets. Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας, την πρόσληψη προσωπικού, την ενίσχυση της πλατφόρμας της και την απόκτηση πελατών.

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε Capnamic, ένα VC αρχικών σταδίων, αλλά και οι υφιστάμενοι επενδυτές Push Ventures, του ολλανδικού Founders Fund, της Outfittery και της Rebuy.

Η reverse.supply ιδρύθηκε πέρσι από τρεις Γερμανούς επιχειρηματίες και ανέπτυξε λογισμικό πλατφόρμας Recommerce-as-a-Service. Συγκεκριμένα, βοηθά τα εμπορικά brands να επιτρέπουν στους πελάτες τους να κάνουν επιστροφές μεταχειρισμένα αντικείμενα που είναι ακόμα σε καλή κατάσταση και να τα μεταπωλούν μέσω του site τους, με στόχο την επαναχρησιμοποίηση και πώληση των προϊόντων που έχουν ήδη διατεθεί.

Η reverse.supply δήλωσε ότι η πλατφόρμα της παρέχει σε fashion brands και στις αγορές πρόσβαση στην αγορά μεταχειρισμένων σε μια πλατφόρμα λογισμικού για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου καταστήματος μεταχειρισμένων (thrift shop).

Το recommerce αποτελεί γενικότερα μια λύση, καθώς βοηθά τη βιομηχανία της μόδας να γίνει πιο βιώσιμη, ενώ βοηθά τα brands να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της νέας γενιάς πελατών. Στόχος της νεοσύστατης εταιρείας είναι να δημιουργήσει έναν κορυφαίο διεθνή πάροχο Recommerce-as-a-Service και να αναμορφώσει τη βιομηχανία της μόδας.

Χάρη στην πλατφόρμα reverse.supply, τα fashion brands μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους ιστοσελίδα για μεταχειρισμένα ρούχα, χρησιμοποιώντας το σύστημα ταξινόμησης τεχνητής νοημοσύνης για τον έλεγχο της ποιότητας και την τιμολόγηση τους.

Η τάση του recommerce δεν περιορίζεται βέβαια μόνο στη μόδα, αφού πλατφόρμες thrifting όπως οι Kaiyo και Chairish έχουν χαράσσουν την δική τους πορεία βιωσιμότητας, εισάγοντας αγορές που συνδέουν αγοραστές και πωλητές μεταχειρισμένων επίπλων.

Το ίδιο κάνει και η Pottery Barn, η οποία προσφέρει έπιπλα από ανακυκλωμένο ξύλο κατασκευασμένα από διασωθέντα υλικά, όπως και η Crate & Barrel, η οποία πωλεί μια σειρά επίπλων – πιστοποιημένα από το Forest Stewardship Council – διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα προϊόντα προέρχονται από υπεύθυνα διαχειριζόμενα δάση που παρέχουν περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.

Διαβάστε επίσης:

Η recommerce Vinterior αντλεί 8 εκατ. λίρες για vintage βιώσιμα έπιπλα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις