Η Ευρώπη θα αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Ευρώπη αγκαλιάζει τις νέες τεχνολογίες.

Η Ford ανακοίνωσε την παραγωγή επτά νέων ηλεκτρικών μοντέλων αυτοκινήτων για ιδιωτική και επαγγελματική χρήση. Η εταιρεία σκοπεύει να φέρει τα οχήματα στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2024, ενώ φιλοδοξεί οι πωλήσεις της στην Ευρώπη να ξεπεράσουν τα 600.000 ηλεκτρικά οχήματα το χρόνο. Στόχος είναι ως το 2035 όλες οι πωλήσεις που θα πραγματοποιούνται στην Ευρώπη να είναι οχήματα με μηδενικές εκπομπές CO2.

Η Ford έχει επενδύσει περισσότερα από 1.8 δισεκατομμύρια ευρώ για την παραγωγή των νέων μοντέλων στη Γερμανία, ενώ σημαντικό ρόλο στην παραγωγή θα έχει και το εργοστάσιο στην Κραϊόβα της Ρουμανίας. Η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει και την παραγωγή μπαταριών με μία συνεργασία στην Τουρκία.

Μετά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον περασμένο Ιούλιο για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από οχήματα κατά 55% έως το 2030 και 100% το 2035 η αντίδραση των αυτοκινητοβιομηχανιών ήταν αναμενόμενη, καθώς θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα ώστε να πουλήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στη μείωση εκπομπής ρύπων CO2 θα συμβάλει και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών. Οι Βρυξέλλες πρότειναν την κατασκευή δημόσιων σταθμών φόρτισης ανά 60 χιλιόμετρα σε όλους τους βασικούς οδικούς άξονες της Ευρώπης, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 3.5 εκατ. σταθμούς φόρτισης, μέχρι το 2025.

Διαβάστε επίσης:

Stripe: Mega deal με τη Ford για την ενίσχυση του e-commerce της αυτοκινητοβιομηχανίας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις