Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sustainability Hackathon City Lab διοργανώνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Το εργαστήριο θα γίνει υβριδικά και είναι ανοιχτό για δηλώσεις συμμετοχής.

Στο πλαίσιο δράσης του μαραθωνίου καινοτομίας, Sustainability Hackathon, θα πραγματοποιηθεί Τοπικό Εργαστήριο Καινοτομίας – Citylab στο Δήμο Νέας Σμύρνης, την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 στις 12:00 μ.μ. υβριδικά, με φυσική παρουσία στο Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης και απομακρυσμένα με ψηφιακά εργαλεία.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση και των πολιτών και των φορέων της πόλης για την βιωσιμότητα, την επιχειρηματικότητα και την αειφορία και η προώθηση της δράσης Sustainability Hackathon.

Στο City Lab μπορούν να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται για την διαδικασία του Μαραθωνίου Καινοτομίας, καθώς και όσοι έχουν να προτείνουν ιδέες, λύσεις ή επιθυμούν να υποστηρίξουν τη διαδικασία ως μέντορες, πάροχοι δεδομένων ή χορηγοί επικοινωνίας.

Το Πρόγραμμα

12:00 – 12:15 | Καλωσόρισμα – Βιώσιμη Πόλη: Καλές πρακτικές βιωσιμότητας στις πόλεις, το παράδειγμα του Δήμου Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κρικρής, Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης και κα. Ειρήνη Κουριαντάκη, Υπεύθυνη Προγράμματος “Food Wave”

12:15 – 12:30 | Χαιρετισμός, Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδη

12:30 – 13:00 | Sustainability Hackathon: Στόχος, Διαδικασία και Θεματικές Περιοχές, Γιώργος Καραμανώλης, Συνιδρυτής, CTO/CIO Crowdpolicy

Ερωτήσεις — Συζήτηση

Το Sustainability Hackathon, o 2ος μαραθώνιος καινοτομίας ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών για τη βιωσιμότητα, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα, θα πραγματοποιηθεί 15–16–17 Απριλίου, υβριδικά, με φυσική παρουσία στο Innovathens (Πειραιώς 100, Γκάζι) και απομακρυσμένα με εργαλεία τηλεδιάσκεψης.

Το Sustainability Hackathon, πραγματοποιείται επίσης με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς, και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδη, στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Ελληνικής εταιρείας καινοτομίας Crowdpolicy.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις