Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Campsaround: Η ψηφιακή επιλογή για τις διακοπές στη φύση!

Η πρώτη online πλατφόρμα κρατήσεων καταλυμάτων εναλλακτικού τύπου (όπως κάμπινγκ, glamping, καταφύγια, αγροτουριστικές μονάδες, κ.ά.) στην Ελλάδα μετατρέπει τις διακοπές σε μια δημιουργική και αξέχαστη εμπειρία ζωής και μοναδικών στιγμών απόλαυσης της ομορφιάς του φυσικού περιβάλλοντος.

Ακούγοντας για διαχείριση online κρατήσεων συνήθως πάει ο νους σε χώρους εστίασης ή καταλύματα για διαμονή, με νεοφυείς επιχειρήσεις να έχουν δημιουργήσει καινοτόμες λύσεις για την εύκολη διαχείρισή τους. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, για να καλυφθεί ένα κενό στην αγορά είναι η προσωπική εμπειρία με ένα πρόβλημα και αυτό ακριβώς συνέβη και στους ιδρυτές της Campsaround όταν επιχείρησαν να κάνουν κράτηση σε κάποιο camping. Τότε διαπίστωσαν πόσο δύσκολο είναι για έναν επισκέπτη να κάνει κράτηση σε ένα κάμπινγκ, glamping ή ιδιωτικό χώρο υπαίθριας διαμονής, πρόβλημα που είναι ακόμα εντονότερο για κάποιον που έρχεται από το εξωτερικό.

Ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας Κυριάκος Τσίγκρος και η συνιδρύτρια Κατερίνα Κάμτση, ως αυθεντικοί campers και λάτρεις της φύσης, αντιμετώπιζαν συχνά το πρόβλημα της αναζήτησης και ηλεκτρονικής κράτησης για διαμονή στη φύση. Κατά τη διάρκεια ενός roadtrip τους στην περιοχή της Πελοποννήσου η ανάγκη αυτή έγινε εντονότερη, καθώς η εύρεση τιμών και η διαθεσιμότητα online εν μέσω υψηλής τουριστικής περιόδου, αλλά και η ίδια η επικοινωνία με τα camping στάθηκαν αδύνατες.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας μιας online κοινότητας που θα φέρνει σε επαφή τους επισκέπτες με τους ιδιοκτήτες, έτσι ώστε κανείς άλλος να μη βιώσει αυτό το πρόβλημα ξανά. Το Campsaround αποτελεί την πρώτη online πλατφόρμα κρατήσεων καταλυμάτων εναλλακτικού τύπου και camping στην Ελλάδα, που δίνει στον ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να συγκρίνει και να επιλέξει ποιο κατάλυμα του ταιριάζει, διαλέγοντας μέσα από ένα μεγάλο εύρος καταλυμάτων, όπως camping, glamping, καταφύγια, και αγροτουριστικές μονάδες. Ακόμα, του επιτρέπει να ολοκληρώσει την κράτησή του με ασφάλεια, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να προηγηθεί επικοινωνία με το κατάλυμα, ενώ παράλληλα και οι ιδιοκτήτες εξοικονομούν χρόνο στη διαχείριση των κρατήσεών τους, επιτρέποντάς τους να εστιάζουν στη συνολική
ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεών τους.

Η πλατφόρμα Campsaround αποτελεί μια εύκολη και αξιόπιστη λύση για όσους είναι λάτρεις της φύσης και επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον των περιοχών που επισκέπτονται, να απολαύσουν την ηρεμία που τους προσφέρουν τα καταλύματα αυτά και να βιώσουν δημιουργικές και αξέχαστες εμπειρίες. Η ανάπτυξη και η εξέλιξη της ελληνικής startup ήρθαν το 2019, όταν το Campsaround μετουσιώθηκε σε εταιρεία με τη συμμετοχή του στον 7ο κύκλο του προγράμματος επιχειρηματικής επώασης και επιτάχυνσης The Egg, ενώ το 2020 κέρδισε το πρώτο βραβείο τόσο του κοινού όσο και της κριτικής επιτροπής στον διαγωνισμό του προγράμματος επιτάχυνσης CapsuleT του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα της εταιρείας να παρευρεθεί στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, έχοντας παράλληλα λάβει και την υποστήριξη του οργανισμού, The People’s Trust.

Το άλμα από την αναγνώριση στην επιτυχία

Κομβικό σημείο στην αναπτυξιακή πορεία του Campsaround υπήρξε και η πανδημία, αφού οι περιοριστικές συνθήκες οδήγησαν μεγάλο μέρος του πληθυσμού στη συχνή επαφή με τη φύση ως διέξοδο, ενώ ταυτόχρονα η ανάγκη αποφυγής συνωστισμού σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς είχε ως αποτέλεσμα σε ποσοστό 70% την επιλογή δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο. Άλλο ένα παράδειγμα της τάσης αυτής αποτελεί το glamping, που ως μια οικολογική μορφή τουρισμού παρουσίασε μεγάλη αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζει να προωθείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, όχι μόνο στο πλαίσιο των στόχων για την επόμενη δεκαετία αλλά και του Restart Tourism, για έναν τουρισμό πιο βιώσιμο μετά την κρίση. Με τον όρο glamping περιγράφεται η εμπειρία πολυτελούς διαμονής στη φύση σε καταλύματα εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον, το οποίο νομοθετήθηκε κι επίσημα στην Ελλάδα το 2020.

Μια ευκαιρία για εκατομμύρια ιδιοκτήτες γης

Η αυξανόμενη ζήτηση για τέτοιου τύπου διακοπές οδήγησε στην ανάγκη προσφοράς περισσότερων χώρων για υπαίθρια διαμονή. Για τον λόγο αυτό το Campsaround για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσοι διαθέτουν αχρησιμοποίητη γη να την προσφέρουν σε επισκέπτες που επιλέγουν αυτού του τύπου διακοπές. Campers που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη φύση περνώντας τις διακοπές τους μέσα σε αυτή, μακριά από τον συνωστισμό, αναζητώντας μεγαλύτερη ηρεμία και απομόνωση, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Σήμερα, μπορεί κανείς να βρει στην πλατφόρμα Campsaround το 95% των ελληνικών κάμπινγκ, glamping και ιδιωτικών χώρων υπαίθριας διαμονής και να ολοκληρώσει την κράτησή του ηλεκτρονικά. Σκοπός του Campsaround είναι να γίνει η κορυφαία online πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης καταλυμάτων στη φύση σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τις χώρες της Μεσογείου. Όραμα των ιδρυτών του είναι η δημιουργία μιας κοινότητας ανθρώπων με κοινό τους χαρακτηριστικό την αγάπη για τη φύση και τις βιώσιμες διακοπές. Μια κοινότητα από σύγχρονους ταξιδιώτες, που σέβονται το περιβάλλον και βιώνουν την παραμονή στη φύση ως μια αξέχαστη εμπειρία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις