Γρηγόρης και Eco Brown ανακυκλώνουν τον καφέ βελτιώνοντας το έδαφος

Ο Γρηγόρης δίνει δεύτερη ζωή στον καφέ με τα υπολείμματα να συλλέγονται από την Eco Brown για την ανάπτυξη των φυτών και την δημιουργία νέων προϊόντων.

Ο Γρηγόρης ως ένα “πράσινο” brand, τηρεί μία υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον και υλοποιεί ορισμένες καινοτόμες δράσεις με στόχο την προστασία του. Το καινούργιο του εγχείρημα είναι να αξιοποιήσει τα υποπροϊόντα που προκύπτουν από την εκχύλιση του καφέ ως φυσικά λιπάσματα, συμβάλλοντας έτσι στην κυκλική οικονομία.

Για να το πετύχει αυτό, συνεργάζεται με την εταιρία Eco Brown, η οποία συλλέγει τα υποπροϊόντα καφέ από τα καταστήματα Γρηγόρης. Στη συνέχεια τα μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της, όπου τα μετατρέπει σε εδαφοβελτιωτικά, που περιέχουν ουσίες πολύτιμες για την ανάπτυξη των φυτών. 

Η συνεργασία έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο και τα αποτελέσματα είναι σημαντικά. Μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί πάνω από 27 τόνοι καφέ από τα καταστήματα Γρηγόρης, τα οποία έχουν γίνει η πρώτη ύλη για τη δημιουργία άλλων χρήσιμων προϊόντων, ενώ παράλληλα έχει μειωθεί ο όγκος  των απορριμμάτων. Στόχος του Γρηγόρη είναι η επέκταση του προγράμματος στο σύνολο των καταστημάτων του, έτσι ώστε να δώσει μία δεύτερη ζωή στον καφέ του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις