Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

COSMOTE Fleet Tracker: Μια ΙοΤ διαχείριση για τα εταιρικά οχήματα της BSK

Η COSMOTE διαθέτει την υπηρεσία connected vehicles σε συνεργασία με τον διεθνή πάροχο Fleet Complete για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της οδηγικής συμπεριφοράς, την κατάσταση και τις διαδρομές των οχημάτων της BSK.

Την υπηρεσία COSMOTE Fleet Tracker, την ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης εταιρικού στόλου οχημάτων που βασίζεται σε τεχνολογία Internet of Things (IoT), επέλεξε η BSK, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομών, παροχής υπηρεσιών delivery, ταχυμεταφορών και μεταφορών, με σαφή προσανατολισμό στις νέες τεχνολογίες, για την παρακολούθηση 360 οχημάτων της. 

Με την εγκατάσταση συσκευών τηλεματικής στον εταιρικό της στόλο, η BSK ενημερώνεται κάθε στιγμή μέσω web ή mobile app για την ακριβή θέση των οχημάτων της, την ταχύτητα με την οποία κινούνται, την κατεύθυνση και τη διαδρομή που έχουν ακολουθήσει. Δίνοντας τη δυνατότητα διασύνδεσης με σύστημα επιχειρηματικής ευφυίας Power BI που ήδη χρησιμοποιεί, η BSK αναλύει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και λαμβάνει ασφαλείς επιχειρηματικές αποφάσεις.

Επιπλέον, η επιχείρηση έχει στη διάθεσή της πλήρες ιστορικό διαδρομών, καθώς και συγκεντρωτικά στοιχεία και αναλυτικές αναφορές για την κατάσταση των οχημάτων και την οδική συμπεριφορά των οδηγών της. Με την υπηρεσία COSMOTE Fleet Tracker, η BSK βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά της και μειώνει τα συνολικά κόστη λειτουργίας και μεταφοράς, ενισχύοντας, παράλληλα, την ασφάλεια των οδηγών και των οχημάτων τους. 

Η υπηρεσία COSMOTE Fleet Tracker 

Η υπηρεσία COSMOTE Fleet Tracker απευθύνεται σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις όλων των επαγγελματικών κλάδων, που διαθέτουν οχήματα κάθε τύπου. H COSMOTE προσφέρει την υπηρεσία σε συνεργασία με τον διεθνή πάροχο Fleet Complete, που εξειδικεύεται στα connected vehicles. 

Με την τοποθέτηση συσκευών τηλεματικής στον εταιρικό στόλο, η υπηρεσία COSMOTE Fleet Tracker δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν απομακρυσμένα, σε πραγματικό χρόνο, τη θέση των εταιρικών οχημάτων, την κίνησή τους, τον χρόνο διαδρομής, καθώς και τα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου.

Επιπλέον, η πλατφόρμα του COSMOTE Fleet Tracker καταγράφει την οδηγική συμπεριφορά (ταχύτητα, συνήθειες πέδησης και επιτάχυνσης). Ανάλογα με το οικονομικό πρόγραμμα που έχει επιλεγεί, η υπηρεσία παρέχει δεδομένα για την κατάσταση των οχημάτων, όπως τη λειτουργία του κινητήρα και των μηχανικών μερών ή ακόμα και την τάση της μπαταρίας. Επίσης, στέλνει αυτόματα ειδοποιήσεις σε περίπτωση ατυχήματος ή έκτακτης ανάγκης.  

Το COSMOTE Fleet Tracker είναι μία από τις καινοτόμες λύσεις τεχνολογίας που προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ, σύμφωνα με τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης. Βοηθά τις επιχειρήσεις να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα με έως και 10% εξοικονόμηση καυσίμων, και να υιοθετήσουν έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο οδήγησης, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών αερίων στις πόλεις. 

Η υπηρεσία COSMOTE Fleet Tracker παρέχεται μέσα από τρία προγράμματα, Basic, Standard και Advanced για να καλύψει τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, και με δωρεάν roaming εντός και εκτός Ε.Ε. Η COSMOTE, σε συνεργασία με την Fleet Complete, διαθέτει ειδική ομάδα συμβούλων πωλήσεων, που μπορούν να προσφέρουν εξειδικευμένες λύσεις για την ενσωμάτωση της υπηρεσίας στα πληροφοριακά συστήματα της κάθε επιχείρησης.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία, εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις