Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χ. Αλεξοπούλου: «Η στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας και των startups θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα»

Η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ σε αποκλειστική συνέντευξη μιλάει για την σημασία της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας για την πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου σε αποκλειστική συνέντευξη στο emea.gr αναφέρεται στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την υπογεννητικότητα που «μαστίζει» την Ελλάδα και την ενδοοικογενειακή βία.   

Όπως τόνισε η κα. Αλεξοπούλου, οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης για το «brain gain», την επιστροφή επιστημόνων, ερευνητών και διακεκριμένων στελεχών που μετακόμισαν στο εξωτερικό και ταυτόχρονα να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα και κυρίως για την επαρχία.

«Στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων το οποίο δημιουργήσαμε, έχουν εγγραφεί σήμερα πάνω από 500 startups επιχειρήσεις», τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ.

Παράλληλα, σημείωσε με έμφαση ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι το δημογραφικό, το οποίο «θεωρείται η σημαντικότερη απειλή για το μέλλον των Ελλήνων».

«Χρειάζονται κίνητρα προς τους νέους και τις νέες, προκειμένου να δημιουργήσουν οικογένεια. Η Κυβέρνηση έχει τοποθετήσει ψηλά στην ατζέντα το δημογραφικό ζήτημα», υπογράμμισε η βουλευτής Αχαΐας.

emeaGR: Ένας από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της απασχόλησης. Η στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας και γενικά των καινοτόμων startups, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας, μειώνοντας την ανεργία και βάζοντας «φρένο» στη μετανάστευση των νέων της χώρας μας στο εξωτερικό; 

Χ. Αλεξοπούλου: Η στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας και των startups είναι μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, η οποία και υλοποιείται. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο brain gain και ταυτόχρονα να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα και κυρίως για την επαρχία. Στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων το οποίο δημιουργήσαμε, έχουν εγγραφεί σήμερα πάνω από 500 startups επιχειρήσεις. Αξιοποιώντας αυτή τη βάση δεδομένων, η πολιτεία παρέχει ευεργετικά προνόμια μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και νομοθετικών ρυθμίσεων για φορολογικά κίνητρα σε «επενδυτικούς αγγέλους» και ευνοϊκό πλαίσιο για τα stock options. 

Σκοπός του μητρώου είναι η δικτύωση των startups με την επιχειρηματική κοινότητα και την ελληνική βιομηχανία με σκοπό την ανατροφοδότηση αναγκών της αγοράς, η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων αυτών, η παρακολούθηση της πορείας τους στη βάση κρίσιμων δεικτών, η δημιουργία βάσης δεδομένων για την εύρεση εξειδικευμένων – επιστημονικών θέσεων εργασίας σε νεοφυείς επιχειρήσεις, η λειτουργία της πλατφόρμας ως πόλου έλξης για επενδυτές και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η στοχευμένη υποστήριξή τους με διάφορα δυνητικά μέτρα χρηματοδότησης από την πολιτεία και η χορήγηση επιχειρηματικών βραβείων.

Περισσότερα στο emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις