Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επενδυτικό fund με «προίκα» 250 εκατ. ευρώ λανσάρισε η Mundi Ventures

Το “Insurtech Fund II”, το οποίο σχεδιάζει να επενδύσει σε Ευρωπαϊκές startups που βρίσκονται σε διαδικασία χρηματοδότησης A’ και B’ κύκλου με εισροές που θα κινούνται από 5 έως και 10 εκατομμύρια ευρώ, δημιούργησε η εταιρεία διαχείρισης επιχειρηματικών κεφαλαίων Mundi Ventures, που εδρεύει στη Μαδρίτη. Το “Insurtech Fund II” θα επικεντρωθεί στον ασφαλιστικό τομέα και θα καλύψει insurtech, καθώς επίσης και startups που δραστηριοποιούνται στους τομείς των fintech, deeptech και healthtech.

Το εν λόγω fund διαθέτει επί του παρόντος 6 μονόκερους στο παλμαρέ του, συμπεριλαμβανομένων των Wefox (Βερολίνο), Klarna (Στοκχόλμη), Job&Talent (Μαδρίτη) και Shift Technology (Παρίσι).

Όπως ανέφερε ο Javier Santiso, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικός γενικός εταίρος της Mundi Ventures: «Επενδύουμε έως και το 80% στην Ευρώπη, καθώς εκεί έχουμε βρει εξαιρετικές εταιρείες, τόσο στον χώρο του insurtech, όσο και σε πλατφόρμες που είναι πρόθυμες να δημιουργήσουν ένα στρώμα ασφάλισης, πλατφόρμες fintech, ανθρώπινο δυναμικό ή πλατφόρμες mobility».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις