Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Influencers αντί για υπαλλήλους προτείνει ο Musk στο Twitter

Ο νέος πια ιδιοκτήτης του Twitter προτείνει νέες "αντισυμβατικές" προτάσεις που απειλούν τους εργαζόμενους.

Ο Elon Musk πρότεινε την περικοπή των εργαζομένων και την αντικατάστασή τους με influencers προκειμένου να αναλάβουν την δημιουργία περιεχομένου στο Twitter. Επιπρόσθετα, φημολογείται πως ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για εισαγωγή συνδρομητικών υπηρεσιών στην πλατφόρμα προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις επιδόσεις της πλατφόρμας. 

Αν και ο επιχειρηματίας δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για τα σχέδια του, όσον αφορά στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στο τραπέζι τέθηκαν θέματα σχετικά με την νομισματοποίηση και χαλάρωση του τρόπου ελέγχου του περιεχομένου των tweets και αφαίρεση των spam bots. Επιπρόσθετα, βάσει δημοσιευμάτων σε Bloomberg και Reuters, λόγος έγινε και για μείωση των αμοιβών του διοικητικού συμβουλίου και των διευθυντικών στελεχών, με σκοπό την συγκέντρωση κεφαλαίων.

Ο Musk σε μια ζωντανή εκδήλωση στις 14 Απριλίου, σχολίασε σχετικά: “Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα οικονομικά”. Πάντως οι δανειστές εξακολουθούν να έχουν εμπιστοσύνη στο όραμα του Musk, ο δισεκατομμυριούχος άλλωστε κατέχει ήδη αρκετά πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να του φανούν χρήσιμα στην μετέπειτα έκβαση της συμφωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Musk εξαγόρασε το Twitter μαζί με τους χρήστες ως πολιτικό εργαλείο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις