Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Renthis2me: Η ελληνική «Airbnb» ενοικίασης αντικειμένων

Η πλατφόρμα ενοικίασης αντικειμένων ιδρύθηκε από τρεις φοιτητές στην Νότια Κρήτη.

Χρηματοδότηση 5.000 και 10.000 ευρώ «σήκωσε» η Renthis2me από το «European Institute of Innovation & Technology (EIT)». Η Renthis2me είναι η πρώτη πλατφόρμα στην Ελλάδα όπου οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να ενοικιάσουν τα αντικείμενα τους σε άλλα άτομα, με μια φράση θα μπορούσε η Renthis2Me να χαρακτηριστεί ως «Airbnb» των καθημερινών αντικείμενων. Σκοπός της ελληνικής Startup είναι να αναδιαμορφώσει τις καταναλωτικές συνήθειες  και να καταπολεμήσει τον υπερκαταναλωτισμό, δημιουργώντας έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ δύο κόσμων, αυτών που αναζητούν συγκεκριμένα αντικείμενα για προσωρινή χρήση και αυτών που τα έχουν και δεν τα χρησιμοποιούν.  

Η Renthis2me βραβεύτηκε το 2020 στον πανελλαδικό διαγωνισμό καινοτομίας «Youth Entrepreneurship Club (YEC)», με την τρίτη θέση και στην συνέχεια εντάχθηκε στην θερμοκοιτίδα του  «OK!thess» όπου οι ιδρυτές γνώρισαν τον μέντορά τους, Κ. Τσονιώτη. Αυτή την στιγμή η Renthis2Me βρίσκεται στον επιταχυντή του Καποδιστριακού πανεπιστήμιου και ανήκει στην πανελλαδική βάση δεδομένων του «Elevate Greece».

Η ιδέα που «γέννησε» την Startup προέκυψε, το καλοκαίρι του 2020 στην Νότια Κρήτη, από τον προβληματισμό τριών φοιτητών: «Θέλουμε περισσότερα από όσα μπορούμε να αποκτήσουμε!». Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι νέοι, πιθανότατα λόγω έλλειψης χρημάτων. Το Renthis2Me δίνει την λύση και στα δύο προβλήματα αφού ο καθένας μπορεί να ενοικιάσει οτιδήποτε χρειάζεται ή να κερδίσει «έξυπνα» χρήματα από αντικείμενα που όλοι έχουν στο σπίτι τους. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις