Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Pico MES: Nέα πιο έξυπνα και μικρότερα εργοστάσια

Η εταιρεία λογισμικού συστήματος συγκέντρωσε 6,75 εκατομμύρια δολάρια σε αρχική χρηματοδότηση προκειμένου να ενισχύσει το εργατικό δυναμικό της.

Η Pico MES  συγκέντρωσε 6,75 εκατομμύρια δολάρια σε αρχική χρηματοδότηση. Τα κεφάλαια θα επιτρέψουν στην Pico να βελτιώσει τα εργαλεία της και να επεκτείνει τις ομάδες πωλήσεων, μάρκετινγκ και ανάπτυξης. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 22 υπαλλήλους και αναμένεται να αυξηθεί κατά άλλο 30-50% μέχρι το τέλος του έτους.

Η Pico έχει αντλήσει συνολικά 8 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των 6,75 εκατομμυρίων δολαρίων σε προηγούμενο seed-funding γύρο.

Η εταιρεία λογισμικού συστήματος επικεντρώνεται σε μικρούς και μεσαίους κατασκευαστές.

Τα συστήματα MES λειτουργούν καταγράφοντας δεδομένα από τον κατασκευαστικό εξοπλισμό και τα άτομα που εμπλέκονται στα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασία προϊόντων.

Οι εφαρμογές αυτές είναι γενικά προσανατολισμένες σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Όμως το 98,6% των κατασκευαστών στις ΗΠΑ έχουν λιγότερους από 500 υπαλλήλους και παράγουν πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αγαθά κάθε χρόνο. Το λογισμικό της Pico έχει τιμολογηθεί, διαμορφωθεί και βελτιστοποιηθεί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτών των μικρότερων κατασκευαστών.

Επίσης, το Pico διευκολύνει αυτές τις μικρότερες επιχειρήσεις να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μέσα σε μόλις μία ημέρα. Μια προκατασκευασμένη βιβλιοθήκη εργαλείων και ενσωματωμένων μηχανών μειώνει την ανάγκη για IT engineers προκειμένου να ρυθμίσουν το σύστημα.

Η πλατφόρμα έχει ως σκοπό των περιορισμό σφαλμάτων, καθώς και την σύνδεση των μηχανών σε ένα ενοποιημένο σύστημα παρακολούθησης. Επιπρόσθετα, η Pico δημοσίευση οδηγιών λειτουργίας για την καθοδήγηση των χειριστών σε συγκεκριμένα βήματα κατασκευής.

«Ήταν σαφές ότι αυτά τα μικρότερα εργοστάσια είχαν πολύ περιορισμένη πρόσβαση στα εργαλεία και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι μεγάλες εταιρείες» δήλωσε ο CEO της Pico,  Ryan Kuhlenbeck. «Kαι αυτό έπρεπε να αλλάξει προκειμένου να μπορέσει η αμερικανική παραγωγή να είναι επιτυχής στο μέλλον».

Στην πορεία, ο Kuhlenbeck δήλωσε ότι εργάζονται για την υποστήριξη μελλοντικών τεχνολογιών όπως η AR/VR και η προηγμένη ρομποτική.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις