Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Paddle «σήκωσε» 200 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη της εταιρείας

Η Saas Startup έχει αυξήσει την αξία της στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Paddle συγκέντρωσε 200 εκατομμυρίων δολάρια μετά από έναν μεγάλο γύρο χρηματοδότησης, με σκοπό την ανάπτυξη της εταιρείας. Του γύρου ηγήθηκε η ηγεσία της KKR με τη συμμετοχή προηγούμενων υποστηρικτών FTV Capital, 83North, Notion Capital, Kindred Capital. με χρέος από την Silicon Valley Bank – αποτιμά την Paddle με έδρα το Λονδίνο σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Με αυτόν τον γύρο, η startup έχει συγκεντρώσει συνολικά 293 εκατομμύρια δολάρια.

Η Paddle συνεργάζεται σήμερα με περισσότερους από 3.000 πελάτες λογισμικού σε 200 αγορές, όπου τους παρέχει μια πλατφόρμα για τη δημιουργία και την πώληση των προϊόντων SaaS στις περιοχές αυτές, κυρίως σε ένα μοντέλο B2B. Αλλά με τόσες πολλές καταναλωτικές υπηρεσίες να πωλούνται επίσης στις μέρες μας σε μοντέλα SaaS, οι φιλοδοξίες της περιλαμβάνουν μια σημαντική επέκταση αυτού του μοντέλου σε τομείς όπως οι πληρωμές εντός εφαρμογών.

«Έχουμε αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Νομίζαμε ότι θα μειωνόταν (μετά την κορύφωση του COVID-19), αλλά δεν έγινε έτσι», δήλωσε ο CEO και CO-Founder, Κρίστιαν Όουενς.

Η ίδια η Paddle συνεργάζεται με περίπου έξι μεγάλες εταιρείες πληρωμών για να επιτρέψει τις εντοπισμένες συναλλαγές, και με πολλούς ακόμη συνεργάτες.

«Η Paddle λύνει ένα σημαντικό σημείο πόνου για χιλιάδες εταιρείες SaaS, μειώνοντας την τριβή και το κόστος που σχετίζονται με τη διαχείριση της υποδομής πληρωμών και τη φορολογική συμμόρφωση», δήλωσε ο Πάτρικ Ντέβιν, διευθυντής της KKR, σε δήλωσή του. «Απλοποιώντας την διαδικασία πληρωμών, η Paddle επιτρέπει ταχύτερη και πιο βιώσιμη ανάπτυξη για τις επιχειρήσεις SaaS. Ο Κρίστιαν και η ομάδα του έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά δημιουργώντας μια επιχείρηση που καθορίζει την κατηγορία σε αυτόν τον χώρο και είμαστε ενθουσιασμένοι που τους υποστηρίζουμε καθώς ξεκινούν την επόμενη φάση ανάπτυξης».

Το περασμένο φθινόπωρο, η Startup έκανε κάποιες παρατηρήσεις όσον αφορά στις online πληρωμές εντός εφαρμογών. Τον περασμένο Οκτώβριο η Paddle δημιούργησε εναλλακτική λύση στην υπηρεσία πληρωμών εντός εφαρμογών της Apple.

Η Apple, όπως είναι γνωστό, έχει εμπλακεί σε μια παρατεταμένη διαμάχη με ορισμένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Play Store και ήθελαν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στις χρεώσεις τους(και να δίνουν στην Apple μικρότερο μερίδιο από αυτά τα έσοδα). Ο Owens δήλωσε πως η Paddle θέλησε να δημιουργήσει μια εναλλακτική λύση εν μέσω αυτής της διαμάχης. Πάντως αυτή η πρωτοβουλία της Paddle φημολογείται πως έχει δημιουργήσει ρήξεις με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις