Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

byrd: Με όραμα την ενίσχυση του ECommerce στην Ευρώπη

Μέχρι το τέλος του 2022, η byrd αναμένεται να απασχολεί 400 άτομα προσωπικό σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, με γραφεία στο Βερολίνο, τη Βιέννη, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βαρκελώνη και το Μιλάνο.

Η byrd μόλις συγκέντρωσε πάνω από 53 εκατομμύρια ευρώ σε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης υπό την ηγεσία της Cambridge Capital, με τη συμμετοχή των Speedinvest, Mouro Capital, Elevator Ventures και άλλων υφιστάμενων μετόχων.

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της παρουσίας της byrd στις υπάρχουσες αγορές και την επέκταση σε νέες.  Στόχος είναι η λειτουργία της στη Σουηδία, τη Δανία και την Πολωνία αργότερα μέσα στον χρόνο. Η επέκταση αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός μεγαλύτερου και ανεξάρτητου δικτύου ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη.

Με έδρα τη Βιέννη, η byrd έχει αναπτύξει ένα εικονικό δίκτυο για την παροχή υπηρεσιών εκπλήρωσης παραγγελιών σε διαδικτυακούς λιανοπωλητές σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω της ιδιόκτητης πλατφόρμας της. Συνδυάζοντας διάφορα συστήματα Order Management με το ιδιόκτητο WMS (Warehouse Management System), η startup συνδέει περισσότερους από 350 online λιανοπωλητές και D2C brands με κέντρα διακομιδής και υπηρεσίες αποστολής σε όλη την Ευρώπη (30 τοποθεσίες αποθηκών σε 10 ευρωπαϊκές χώρες).

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει επίσης την ανάπτυξη καινοτόμου τεχνολογίας, με νέα χαρακτηριστικά που πρόκειται να προστεθούν, αυξάνοντας την αξία που παρέχει στην αυξανόμενη πελατειακή της βάση. Η byrd θα ξεκινήσει επίσης την υποστήριξη του προγράμματος Seller Fulfilled Prime της Amazon, επιτρέποντάς της να αξιοποιήσει τη μεγάλη αγορά των επιτυχημένων πωλητών της Amazon που αναζητούν μια εναλλακτική λύση. Επιπλέον, η byrd επεκτείνει τις δυνατότητες B2B σε ολόκληρο το δίκτυο.

Η εταιρεία θα επενδύσει επίσης σημαντικούς πόρους σε νέες ενσωματώσεις με πρόσθετα συστήματα καταστημάτων, συστήματα ERP και άλλο λογισμικό διαχείρισης παραγγελιών, όπως το Xentral για τη γερμανική αγορά και το PrestaShop για τη Γαλλία.

Ο διευθυντής της Cambridge Capital, Matt Smalley, ο οποίος συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της byrd, πρόσθεσε: «Η byrd είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες που έχουμε δει, με τα ισχυρότερα οικονομικά μεγέθη μονάδας στον κλάδο, όπως πιστεύουμε. Μας έπεισε η τεχνολογικά προσανατολισμένη προσέγγισή τους και το ιδιόκτητο λογισμικό διαχείρισης αποθηκών, το οποίο επιτρέπει στην byrd να διαχειρίζεται ένα δίκτυο εκπλήρωσης χωρίς περιουσιακά στοιχεία. η ευρεία κάλυψη της ευρωπαϊκής αγοράς, η εξαιρετική δυναμική των πελατών της byrd και η μεγάλη ικανοποίηση τόσο των λιανοπωλητών όσο και των συνεργατών της αποθήκης μας άρεσε αμέσως».

Μέχρι το τέλος του 2022, η byrd αναμένεται να απασχολεί 400 άτομα προσωπικό σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, με γραφεία στο Βερολίνο, τη Βιέννη, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βαρκελώνη και το Μιλάνο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις