Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Inne.io εξασφάλισε 9,3 εκατ. ευρώ και επενδύει στην υγεία των γυναικών

H CEO & Co-Founder της MedTech με έδρα το Βερολίνο, Ειρήνη Ράπτη φέρνει στην επανάσταση στον τομέα της υγείας και του wellbeing των γυναικών

Xρηματοδότηση ύψους 9,3 εκατ. ευρώ εξασφάλισε πριν από λίγη ώρα η βερολινέζικη Inne.io, την οποία ίδρυσε η Ελληνίδα Ειρήνη Ράπτη, κορυφαία προσωπικότητα στον τομέα health care του γερμανικού οικοσυστήματος.

Στον συγκεκριμένο γύρο χρηματοδότησης η DSM Venturing  ήταν το lead fund ενώ συμμετείχαν επίσης οι Borski Fund και Calm Storm Ventures, καθώς και οι υψηλού προφίλ άγγελοι όπως ο Taavet Hinrikus (Wise), η  Dr. Fiona Pathiraja, ο Rolf Schromgens (Trivago).

Η Startup με έδρα το Βερολίνο, μέσω της τεχνολογίας δίνει την δυνατότητα στις γυναίκες να κατανοήσουν την αναπαραγωγική τους υγεία. Η υγειονομική περίθαλψη των γυναικών αποτελεί ένα από το πιο υπεχρηματοδοτούμενους τομείς της δημόσιας υγείας με ελάχιστα ψηφιακά μέσα.

Η Inne ιδρύθηκε το 2017 από την Ειρήνη Ράπτη, η οποία είχε εργαστεί προηγουμένως για αρκετά χρόνια στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Η εταιρεία δημιουργήθηκε με στόχο να

Ειρήνη Ράπτη, CEO και Co-Founder της Inneo.io

βοηθήσει τις γυναίκες να αξιοποιήσουν τη δύναμη της τεχνολογίας προκειμένου να κατανοήσουν περισσότερα, όσον αφορά στο σώμα τους και τις ορμονικές διακυμάνσεις που συμβαίνουν σε αυτό.  Ως αποτέλεσμα της πολυετούς παραμέλησης, πάρα πολλές γυναίκες υποφέρουν άσκοπα και δεν έχουν αρκετή επίγνωση ή έλεγχο της υγείας τους. Η Inne θέλει να δώσει στις γυναίκες την ευελιξία και την ελευθερία να αξιολογούν και να κατανοούν την υγεία τους, φέρνοντας την επανάσταση στα δεδομένα του κλάδου.

Η Inne έχει αναπτύξει ένα mini εργαστήριο με βιοαισθητήρα, οι γυναίκες μπορούν να ανακαλύψουν τα ημερήσια επίπεδα προγεστερόνης τους – βασικό δείκτη της αναπαραγωγικής υγείας και δείκτη ωορρηξίας – κάνοντας καθημερινά ένα τεστ σάλιου. Με τη χρήση σάλιου – και όχι θερμοκρασίας – το φορητό εργαστήριο έχει αποδειχθεί ότι είναι εξίσου ακριβές με ένα εργαστηριακό τεστ προγεστερόνης, ώστε να παράγει μια πιο ακριβή εικόνα του εμμηνορροϊκού κύκλου μιας γυναίκας. Είναι επίσης πολύ λιγότερο επεμβατικό από άλλες εξετάσεις και επιτρέπει στις γυναίκες να έχουν τον έλεγχο της υγείας τους χωρίς περιττή ταλαιπωρία ή αγωνία.

Η Ειρήνη Ράπτη, CEO και CO-Fouder της Inne, δήλωσε: «Η υγεία των γυναικών είναι σταθερά ένας από τους πιο υποχρηματοδοτούμενους τομείς της ιατρικής έρευνας, με τις γυναίκες να απαιτείται επισήμως να συμπεριληφθούν στην κλινική έρευνα στις ΗΠΑ για πρώτη φορά το 1993. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες έχουν λιγότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει στο σώμα τους και αυτό τις δυσκολεύει να βελτιώσουν την υγεία και τον τρόπο ζωής τους. Αυτή η έλλειψη πληροφοριών έχει αποτελέσει κινητήρια δύναμη για μένα στη δημιουργία του inne και είμαι ενθουσιασμένη που είμαστε πλέον σε θέση να βοηθήσουμε τις γυναίκες να μάθουν για το σώμα τους και να διαχειρίζονται ορθά την υγεία και τη γονιμότητάς τους. Το inne μπορεί να γίνει ο αξιόπιστος συνεργάτης για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, εκδημοκρατίζοντας την πρόσβαση σε γνώσεις και πληροφορίες».

Από την έναρξη λειτουργίας του μίνι εργαστηρίου το 2019, η Inne έχει βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες σε Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία και Ηνωμένο Βασίλειο να παρακολουθούν τα επίπεδα προγεστερόνης τους, με την εφαρμογή να επεξεργάζεται πάνω από 100.000 ορμονικά σημεία δεδομένων.

Κάθε χρήστης επωφελείται από την πολυετή αφοσιωμένη επένδυση στην επιστήμη των δεδομένων και την έρευνα για την υγεία, ώστε να λαμβάνει εξατομικευμένες πληροφορίες που θα ήταν αδύνατο να έχει πρόσβαση σε καθημερινή βάση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Οι πελάτες της Inne έχουν χρησιμοποιήσει το προϊόν για να ιχνηλατήσουν τις γόνιμες μέρες τους, άλλες για να αποφύγουν την εγκυμοσύνη, ενώ ορισμένοι πελάτες το χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται ακανόνιστους εμμηνορροϊκούς κύκλους. Η Inne έχει τώρα ξεκινήσει τη διαδικασία για την επίτευξη πιστοποίησης ως επίσημο προϊόν αντισύλληψης, μετά τα αποτελέσματα μιας τρέχουσας κλινικής μελέτης.

Το μίνι εργαστήριο θα αξιοποιηθεί εξίσου, για να βοηθήσει τις γυναίκες να παρακολουθούν τις ορμονικές αλλαγές κατά την προ εμμηνόπαυση – τα πρώτα στάδια της εμμηνόπαυσης, όταν τα επίπεδα των ορμονών αρχίζουν να πέφτουν

Αυτή η πρωτοποριακή εξέλιξη είναι η πρώτη φορά που είναι δυνατή η παρακολούθηση των ορμονικών αλλαγών κατά τη διάρκεια της προ εμμηνόπαυσης με τη χρήση μιας εξατομικευμένης συσκευής ελέγχου στο σπίτι. Οι γυναίκες και οι γιατροί δυσκολεύονται να εντοπίσουν την έναρξη της προ εμμηνόπαυσης, καθώς οι εμμηνορροϊκοί κύκλοι μπορεί να είναι ακανόνιστοι σε αυτό το στάδιο. Οι γυναίκες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα που παρακολουθούνται από το μίνι εργαστήριο για να κατανοήσουν περισσότερα σχετικά με την ωορρηξία και πώς τα επίπεδα προγεστερόνης τους μπορεί να προκαλούν ή να επιδεινώνουν ορισμένα συμπτώματα, παρέχοντάς τους τις πληροφορίες που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις παρενέργειες.

Εκτός από την επέκταση της παρακολούθησης στην προ εμμηνόπαυση, η Inne θα προσθέσει επίσης τη δυνατότητα ανάλυσης του στρες μέσω μιας ειδικής ταινίας παρακολούθησης της κορτιζόλης. Οι γυναίκες όλων των ηλικιών παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα άγχους, μετά από μια διετή περίοδο απομακρυσμένης εργασίας, τους καθημερινούς αντικρουόμενους ρόλους και τις ανησυχίες για την πανδημία του ιού Covid-19.

Τα διατηρούμενα επίπεδα κορτιζόλης επηρεάζουν τον οργανισμό μειώνοντας τα επίπεδα των οιστρογόνων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, νυχτερινές εφιδρώσεις, προβλήματα ύπνου και διακυμάνσεις της διάθεσης. Με την παρακολούθηση των επιπέδων κορτιζόλης, οι γυναίκες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να κάνουν προσαρμογές στον τρόπο ζωής τους ώστε να βελτιώσουν την υγεία τους μακροπρόθεσμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις