Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Unicron Gemini «πετσοκόβει» κατά 10% το εργατικό της δυναμικό

Οι Founders Cameron και Tyler Winklevoss αποδίδουν την απόφαση τους στην περίοδο «crypto winter» που επικρατεί στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini πρόκειται για την FinTech που ανακοίνωσε απολύσεις. Η Gemini, επικαλούμενη τις «ταραχώδεις συνθήκες της αγοράς», προέβη σε περικοπές περίπου του 10% του εργατικού δυναμικού.

Οι Fouders της εταιρείας, Cameron και Tyler Winklevoss, υποστηρίζουν ότι μειώνουν το προσωπικό καθώς ο κλάδος αντιμετωπίζει έναν «crypto winter» (περίοδο στασιμότητας) που επιδεινώνεται από ευρύτερες «μακροοικονομικές και γεωπολιτικές αναταραχές».

Η Gemini, η οποία εκτιμάται ότι απασχολεί περίπου 1.000 άτομα, θα απολύσει περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού της, καθώς η εταιρεία «θα επικεντρωθεί μόνο σε προϊόντα που είναι κρίσιμα για την αποστολή της». «Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα, αλλά αυτή που θα κάνει τη Gemini καλύτερη μακροπρόθεσμα», επισημαίνουν οι Founders, οι οποίοι συγκέντρωσαν 400 εκατ. δολ. αυξάνοντας την συνολική της αποτίμηση σε 7,1 δισ. δολ. στα τέλη του περασμένου έτους.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις