Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Metaverse της ψηφιακής μόδας είναι ελληνικό!

Η πιο hitech πλατφόρμα retailtech που συνδέει ψηφιακά σχεδιαστές, influencers και φανατικούς λάτρεις της μόδας σε μοναδικές εμπειρίες

Η σύγχρονη μόδα αναπτύχθηκε πριν από μερικές δεκαετίες από ανθρώπους με πρωτοποριακές ιδέες, αντισυμβατικές αντιλήψεις και όραμα να «αφήσουν» το αποτύπωμά τους, έχοντας να παρουσιάσουν κάτι μοναδικό, καινοτόμο ή εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Σήμερα η μόδα δεν έχει πια τον ίδιο στόχο, τη συνηθισμένη κατεύθυνση και αξία με πριν. Στην πραγματικότητα, τίποτα στον κόσμο του αύριο δεν μοιράζεται το ίδιο όραμα, την αποστολή και τις αξίες του χθες που η Vogue έχτισε και υπηρέτησε καλά όλα αυτά τα χρόνια. Αδιαμφισβήτητα, ο σημερινός κόσμος εξελίχθηκε με σημείο καμπής τη Βιομηχανική Επανάσταση και τις ανάγκες καθώς και τις λύσεις που εφηύρε.
Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, το «εργοστάσιο» έχει χάσει την αλλοτινή του έννοια, καθώς έχει αντικατασταθεί από τους ανθρώπους. Στον κόσμο του αύριο, το εργοστάσιο είναι άνθρωποι που μπορούν να δημιουργήσουν, να προσφέρουν, να αλληλεπιδράσουν, να αλλάξουν και να επηρεάσουν έναν βιώσιμο μικρό αριθμό ατόμων. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, η μόδα πλέον δεν γνωρίζει ταμπού και προκαταλήψεις και διαμορφώνεται ανάλογα με τις τάσεις της κάθε εποχής.

Η NTZNS (NETIZENS) και η ψηφιακή μόδα

Η NTZNS είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα μόδας που περιλαμβάνει πολλαπλές επωνυμίες και συνδέει τους δημιουργούς τρισδιάστατης ψηφιακής μόδας απευθείας με το κοινό τους, δηλαδή συλλέκτες ψηφιακής μόδας, influencers, δημιουργούς περιεχομένου και τους απανταχού λάτρεις της μόδας.

Βασικό αντικείμενό της είναι η προώθηση της κουλτούρας της ψηφιακής μόδας, βοηθώντας παράλληλα brands και σχεδιαστές να τη δημιουργήσουν και να συνδεθούν με το κοινό τους ώστε να ικανοποιήσουν τις πιο τολμηρές επιθυμίες τους. Πιο συγκεκριμένα, η NTZNS σχεδιάζει και πωλεί ψηφιακά ενδύματα σε λάτρεις της ψηφιακής μόδας μέσα και έξω από το metaverse, δημιουργεί εικονικές επιδείξεις μόδας, προσφέροντας μια καθηλωτική εμπειρία δικτύωσης και συλλογής πολύτιμων πληροφοριών που όλα τα στελέχη του κλάδου πρέπει να διαθέτουν. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί κανείς να διαλέξει μέσα από μια τεράστια συλλογή εντυπωσιακών ενδυμάτων αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο avatar του.

Απώτερος σκοπός είναι η εξάλειψη της υπερπαραγωγής και η οικοδόμηση μιας πραγματικά βιώσιμης διαδικασίας μόδας, με 80% λιγότερα έξοδα σχεδιασμού και πώλησης, όπως επίσης και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος μόδας που συνυπολογίζει τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα.

Η ιδέα για τη Netizens ξεκίνησε πριν από περίπου μία δεκαετία, για να λάβει τελικά σάρκα και οστά τον Νοέμβριο του 2020. Πρόκειται για τη συντομογραφία της λέξης NETIZENS, έναν συνδυασμό των λέξεων
interNET και citiZENS. Και γι’ αυτό πρόκειται, άλλωστε: Πολίτες του Διαδικτύου. Βασικό «πιστεύω» της εταιρείας είναι πως το Διαδίκτυο είναι το όγδοο θαύμα στον κόσμο, γιατί διέλυσε τα σύνορα ανάμεσα
στα έθνη, συνδέοντας ολόκληρη την υφήλιο σε χρόνο ρεκόρ. Η ομάδα είναι… διεθνής, καθώς αποτελείται από έξι διαφορετικές εθνικότητες, ισάριθμοι άνδρες και γυναίκες και είναι διασπαρμένη σε διάφορες πόλεις, με τη διεύθυνση στην Αθήνα, την ομάδα μάρκετινγκ στο Μιλάνο και τη δημιουργική ομάδα στο Μιλάνο και τη Ρώμη. Πρόσφατα η NTZNS ξεκίνησε συνεργασία με τη Snapchat για τη δημιουργία ενός AR App το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει κάθε fashion shopping εμπειρία μόνο με… ένα κλικ.

Το τέλος στα στερεότυπα 

Η NTZNS θέλει να επαναφέρει τη μόδα στις διαχρονικές της αξίες συνδέοντας απλώς τους δημιουργούς απευθείας με το κοινό τους και απελευθερώνοντας τις επωνυμίες από το άγχος της «γρήγορης μόδας»,
δίνοντάς τους την ευκαιρία να πουλήσουν τα προϊόντα τους πριν καν τα δημιουργήσουν.
Χρησιμοποιεί εξελιγμένη τεχνολογία που δημιουργεί διαφορετικές πραγματικότητες και επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράσουν τις πολλαπλές ταυτότητές τους, δίχως το άγχος να επιλέξουν μία και να την τηρήσουν. Με τον τρόπο αυτό, καταφέρνει να σπάει τα στερεότυπα. Για τη ΝΤΖΝS, το ψηφιακό δεν είναι ένας τρόπος δημιουργίας ταχύτερων και αποδοτικότερων επιχειρήσεων, αλλά ένας κόσμος με απεριόριστες δυνατότητες και τεράστια δυναμική. Κινούμενοι σε αυτή την πλευρά, χτίζονται πραγματικότητες στο μετασύμπαν και η φαντασία γίνεται πραγματικότητα.
Για τη NTZNS η ψηφιακή μόδα δεν είναι μια ψηφιακή αναπαράσταση φυσικών ενδυμάτων αλλά μια ευκαιρία ταχείας μετάβασης στον ψηφιακό κόσμο. Μέσω της ΝΤΖΝS, μπορούμε να φορέσουμε ρούχα που δεν βρίσκουμε στον φυσικό κόσμο και να εκφράσουμε μια πλευρά του εαυτού μας που δεν γίνεται να δείξουμε στην πραγματικότητα, λόγω του αρκετά υψηλού κόστους. Μπορούμε επίσης να πούμε ιστορίες που δεν θα λέγονταν σε άλλη περίπτωση, να ταξιδέψουμε στο χρόνο, να έχουμε μηδενική βαρύτητα και να συναντήσουμε εναλλακτικές πραγματικότητες που διαφορετικά δεν θα υπήρχαν ποτέ.

Η NTZNS είναι εδώ για να ηγηθεί μιας ομάδας ανθρώπων που απαιτούν αλλαγή, ελευθερία, βιωσιμότητα και ένταξη, αρχές που οδηγούν στην ανθρώπινη εξέλιξη. Στόχο έχει ένα μέλλον όπου όλοι θα μπορούν να εκφράζονται μέσα από τη μόδα, χωρίς να βλάπτουν το περιβάλλον. Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι ότι ο ψηφιακός κόσμος έχει ατελείωτες δυνατότητες δημιουργίας πολλαπλών πραγματικοτήτων και αυτό ακριβώς το δυναμικό περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο εμπειριών.
Για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, αφήνουμε πίσω τα στερεότυπά μας και τις άγκυρες που μας κρατούν στο έδαφος και εισερχόμαστε στον ψηφιακό κόσμο με μηδενική βαρύτητα, επιτρέποντας στον εαυτό μας να συνδεθεί με όλους που δημιουργούν και βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά, πέρα από μια στατική πραγματικότητα.

NTZNS digital world: multi-brand 3D Digital Fashion retail store

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις