Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Hokodo εξασφάλισε 40 εκατ. δολ. και σχεδιάζει τη διεθνή της καριέρα

Η BNPL σχεδιάζει τον διπλασιασμό του ανθρώπινου δυναμικού της καθώς και την επέκταση στην Ιταλία, τη Σκανδιναβία και την Πολωνία

Η Hokodo «σήκωσε» 40 εκατ. δολ. σε έναν επιτυχημένο γύρο χρηματοδότησης σειράς Β.

Στόχος της FinTech είναι η προώθηση της B2B BNPL υπηρεσίας σε διεθνές επίπεδο.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Σήμερα απασχολεί 85 υπαλλήλους.

Hokodo Co-Founders — Sami Ben Hatit, Louis Carbonnier και Richard Thornton

Σκοπεύει επίσης να επεκταθεί στην Ιταλία, τη Σκανδιναβία και την Πολωνία στη συνέχεια και «να καλύψει όλες τις βασικές γεωγραφικές περιοχές του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου εντός των επόμενων 18 μηνών» επισήμανε ο CEO και Co-Founder, Louis Carbonnier.

Οι επενδυτές της Hokondo πρόκειται για «γερά» πορτοφόλια της VC σκηνής. Lead fund αυτού του γύρου ήταν η Notion Capital, γνωστή για τις επενδύσεις στην GoCardless και την Paddle.

Επίσης στην χρηματοδότηση συμμετείχε η γαλλική Korelya Capital, η Mundi Ventures της Ισπανίας και η Opera Tech Ventures της Γαλλίας.

Εκτός από την Hokodo, η Mondu αύξησε την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων ενώ η Playter πρόσφατα «έκλεισε» 55 εκατ. δολάρια.

«Η BNPL Startup με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο «σήκωσε» 55 εκατ. δολ. με στόχο την υποστήριξη των ΜμΕ»

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εννέα νεοφυείς επιχειρήσεις B2B BNPL στην Ευρώπη. Η Billie είναι ο πιο καλά χρηματοδοτημένος παίκτης, με αξία 640 εκατ. δολ. μετά την ολοκλήρωσης μια χρηματοδότησης σειράς Γ ύψους 100 εκατ. δολ. τον περασμένο Οκτώβριο – η οποία είδε τον βασιλιά της B2C BNPL Klarna να επενδύει σε αυτήν και να την επιλέγει ως B2B συνεργάτη της.

Η Hokodo έχει δημιουργήσει ένα προϊόν πληρωμών που παρέχει στους διαδικτυακούς εμπόρους B2B ευέλικτες επιλογές πληρωμής στο ταμείο. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον ασφαλιστικό γίγαντα Lloyds of London για την ανάληψη των δανείων της. Σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της, χειρίζεται επίσης την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας, την ανίχνευση απάτης, τις εισπράξεις, τη χρηματοδότηση και την ασφάλιση πιστώσεων στο εσωτερικό της – πράγμα που σημαίνει ότι η Hokodo λαμβάνει αποφάσεις για την πίστωση σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις