Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ για την Ferryhopper

Τα έσοδα από τη νέα χρηματοδότηση θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της θέσης της στην αγορά της Μεσογείου, όπου κατέχει ήδη κυρίαρχη παρουσία στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία καθώς και την βελτίωση των υπηρεσιών και των προϊόντων με στόχο την επέκταση και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές

Νέο γύρο χρηματοδότησης «έκλεισε» η Ferryhopper αντλώντας κεφάλαια 5 εκατ. ευρώ με lead fund την Piton Capital, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο και μεγάλη εμπειρία σε marketplaces και online επιχειρήσεις.

Στον γύρο συμμετείχαν επίσης οι LAUNCHub Ventures και Metavallon VC, ενισχύοντας τη δέσμευσή τους προς στην εταιρεία και επιδεικνύοντας τη συνεχή υποστήριξή τους.

Τα έσοδα από τη νέα χρηματοδότηση θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της θέσης της Ferryhopper στην αγορά της Μεσογείου, όπου κατέχει ήδη κυρίαρχη παρουσία στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία καθώς και την βελτίωση των υπηρεσιών και των προϊόντων με στόχο την επέκταση και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Η Mira Mihaylova, η οποία ηγήθηκε της επένδυσης εκ μέρους της Piton Capital, δήλωσε: «Στην Piton Capital είμαστε ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε το Ferryhopper. Η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα προϊόν με εξαιρετική εμπειρία χρήστη σε μια αγορά που δεν έχει φτάσει ακόμα στα επίπεδα ψηφιοποίησης άλλων τομέων. Μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα η οργανική ανάπτυξη της εταιρείας και η επέκτασή της σε μεγάλο βαθμό μέσω της διάδοσης «από στόμα σε στόμα». Επιπλέον, εκτιμήσαμε τις εξαιρετικές κριτικές χρηστών και το εντυπωσιακό μερίδιο που ελέγχει το Ferryhopper στη βασική αγορά του. Η αφοσίωση της ομάδας στο προϊόν και η ισχυρή θέληση να κάνει την εμπειρία κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μια εύκολη υπόθεση μας δίνει τη σιγουριά πως το Ferryhopper έχει την ικανότητα να γίνει βασικός παίκτης εντός και εκτός Ευρώπης.»

Ο Χρήστος Σπαθαράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ferryhopper, επισήμανε: «Ακολουθώντας τα χνάρια των αεροπορικών και επίγειων μεταφορών, τα θαλάσσια ταξίδια έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο προς τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών τους τα τελευταία χρόνια. Από την πρώτη μέρα, το όραμά μας είναι να μεταμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν με πλοίο και να εξελίσσουμε συνεχώς την ποιότητα των προϊόντων μας για να δημιουργήσουμε μια κορυφαία, απρόσκοπτη εμπειρία για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, αξιοποιήσαμε όσα μάθημα ως η #1 εφαρμογή κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην Ελλάδα για να δημιουργήσουμε ένα «οδηγό» για τη Μεσόγειο, ο οποίος μας επέτρεψε να εισέλθουμε στην αγορά της Ιταλίας και την Ισπανίας με αξιοσημείωτη επιτυχία. Καθώς ο τουρισμός ανακάμπτει φέτος, αναμένουμε την πιο επιτυχημένη και απαιτητική σεζόν μας μέχρι σήμερα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την υποστήριξη της Piton Capital, μαζί με τους υφιστάμενους επενδυτές μας LAUNCHub Ventures και Metavallon VC, στο ταξίδι μας να μεταμορφώσουμε την εμπειρία των θαλάσσιων ταξιδιών για τους πελάτες σε όλη την Ευρώπη και, ως επόμενο βήμα, σε όλο τον κόσμο».

Μετά την πώληση του πρώτου ακτοπλοϊκού εισιτηρίου το 2017, η Ferryhopper έχει εξελιχθεί από μια ομάδα 4 ιδρυτών σε μια εταιρεία που απασχολεί περισσότερους από 110 επαγγελματίες. Η εταιρεία έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 3 εκατ. ταξιδιώτες και προσφέρει ακτοπλοϊκά δρομολόγια σε 400 προορισμούς σε 15 χώρες. Παράλληλα, η εφαρμογή της Ferryhopper για κινητά έχει κατέβει 600.000 φορές και αποτελεί ηγετική δύναμη προς την κατεύθυνση της ψηφιοποίησης του κλάδου των ακτοπλοϊκών μεταφορών.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις