Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lidl Ελλάς: 7 διακρίσεις στα Women Empowerment και Diversity & Inclusion Awards 2022

Η εταιρεία ξεχώρισε για τις πρωτοβουλίες της για την εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος ισότητας και συμπερίληψης για τους εργαζομένους της.

7 συνολικά βραβεία απέσπασε η Lidl Ελλάς στους δύο θεσμούς των Women Empowerment Awards 2022 και των Diversity & Inclusion Awards 2022 ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της για την εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος ισότητας και συμπερίληψης απαλλαγμένο από διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέσπασε στον θεσμό των Women Empowerment Awards 2022:

  • Platinum βραβείο, τη μεγαλύτερη διάκριση του θεσμού, για το σύνολο των δράσεών της εξασφαλίζοντας ένα εργασιακό περιβάλλον ισότητας και συμπερίληψης.
  • Gold βραβείο στην κατηγορία «Retail» για τις δράσεις υποστήριξης της ισότητας των φύλων, της γυναικείας ενδυνάμωσης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης.

Στον θεσμό των Diversity & Inclusion Awards 2022 η Lidl Ελλάς απέσπασε:

  • 2 Gold βραβεία στις κατηγορίες «Employee Network» και «Team Bonding» για το Lidlwood, το πρόγραμμα που προβάλλει την αυθεντική Lidl Ελλάς και δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους της να λάβουν μέρος σε εσωτερικές και εξωτερικές καμπάνιες επικοινωνίας.
  • 1 Silver βραβείο στην κατηγορία «Marketing Campaign» για την καμπάνια Diversity που επικοινωνεί τη δέσμευσή της για ίση μεταχείριση ανεξαρτήτως φύλου, τη στήριξη της οικογένειας και την κουλτούρα της διαφορετικότητας.
  • 1 Bronze βραβείο στην κατηγορία «Training & Coaching» για τις Εκπαιδευτικές Δράσεις κατά της Παρενόχλησης στον χώρο εργασίας, ώστε να διασφαλίζεται ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς παρενοχλητικές συμπεριφορές και περιστατικά.
  • 1 Bronze βραβείο στην κατηγορία «CSR Activity» για την Πανελλήνια καμπάνια ενημέρωσης «Εμείς οι Γυναίκες», μία συνέργεια της Lidl Ελλάς με τη HOPEgenesis, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η καμπάνια εστιάζει στην προβολή έξι γυναικών, οι οποίες αφηγούνται από μία ξεχωριστή ιστορία, όμως όλες μαζί δίνουν ένα μήνυμα: Μπορούμε Καριέρα και Οικογένεια μαζί!

Η HR Director & Member of the Board της Lidl Ελλάς, Νικολέττα Κολομπούρδα, δήλωσε: «Υποστηρίζουμε τους δύο νέους αυτούς θεσμούς που επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές στην ελληνική αγορά εργασίας και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν κινητήρια δύναμη ώστε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να εργαστούν προς ένα εργασιακό περιβάλλον ισότητας. Για εμάς, οι βραβεύσεις αποτελούν επιπλέον δύναμη ώστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα φιλικό και συμπεριληπτικό περιβάλλον για κάθε έναν και κάθε μία της μεγάλης μας ομάδας».

Οι βραβεύσεις της εταιρείας ενισχύουν τη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός ολοένα και περισσότερο συμπεριληπτικού περιβάλλοντος εργασίας χωρίς διακρίσεις.
Σε αυτήν την κατεύθυνση η Lidl Ελλάς έχει υπογράψει τις Αρχές των Ηνωμένων Εθνών περί Ενδυνάμωσης των Γυναικών (WEPs), την παγκόσμια πρωτοβουλία για την προώθηση των γυναικών και την ισότητα των φύλων, τη Χάρτα Διαφορετικότητας και έχει λάβει την πιστοποίηση ισότητας SHARE.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις